Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Indberetning af vildtudbytte

Indberet vildtudbytte

Indberet dit vildtudbytte på Mit jagttegn. Du logger på med NemID.

Mit jagttegn

Vigtigt nyt om kobling af vildtudbytteindberetning og jagttegnsudstedelse

Lov om jagt og vildtforvaltning er blevet ændret for at opnå en højere indberetningsprocent for vildtudbytte. En højere indberetningsprocent vil blandt andet bidrage til et bedre grundlag for fastsættelse af jagttider. 

Det betyder, at du skal indberette dit vildtudbytte for det foregående jagtår, før du kan få et jagttegn. Dette gælder også, selvom du ikke var på jagt eller ikke nedlagde noget.

Hvis du ikke har indløst jagttegn for jagtåret 2014/2015

Koblingen mellem vildtudbytteindberetning og udstedelse af jagttegn gælder kun for to på hinanden følgende jagtår. Det betyder, at hvis du ikke har indløst jagttegn for jagtåret 2014/2015, vil du uden videre kunne indløse jagttegn for jagtåret 2015/2016, hvis du ønsker det. Det samme gælder, hvis det er flere år siden, du sidst har indløst jagttegn. 

Du kan løbende på Mit jagttegn indberette dit vildtudbytte.

Kommuneoversigt

Naturstyrelsen bruger informationerne fra vildtudbytteindberetningen til at forvalte den danske vildtbestand.

Derfor skal du angive, i hvilken kommune vildtet er nedlagt, når du indberetter dit vildtudbytte. Du kan se kommunenumrene i kommuneoversigten.
Kort samt kommuneoversigt (pdf)

Vildtudbyttestatistik

Hvert år udarbejdes en statistik over nedlagt vildt. I de seneste år har det årlige jagtudbytte været på omkring 2,6 millioner stykker vildt. Rådyr, hare, ræv, fasan, ringdue og gråand hører til det hyppigste jagtbytte.

Se vildtudbyttestatistikken på Nationalt Center for Miljø og Energis hjemmeside