Naturstyrelsen søger forpagter til kiosk på Bornholms højeste punkt

05-02-2018

Naturstyrelsen søger forpagter til kiosken ved Rytterknægten, som er Bornholms højeste punkt og et populært udflugtsmål blandt både turister og bornholmere.

Kiosken ligger ved udsigtstårnet Kongemindet, hvis højeste punkt er 184 meter over havet. Selve Rytterknægten er med sine 162 meter over havet Bornholms højeste punkt.

Rytterknægtskiosken ligger ved et af Almindingens mest besøgte steder, Rytterknægten. Den gode udsigt fra tårnet Kongemindet på Bornholms højeste punkt samt mulighederne for friluftsliv i den omkringliggende skov Almindingen gør stedet til et populært mål for både turister og bornholmere. Senest er der anlagt et netværk af mountainbikespor i området, som tiltrækker en ny gruppe turister.

Naturstyrelsen vil ved valg af forpagter lægge betydelig vægt på kandidatens vilje til at holde kiosken åben i så vidt omfang som muligt, at investere i det forpagtede og at indgå en aftale om en omsætningsafhænging forpagtningsafgift. Naturstyrelsen ønsker fortsat, at Rytterknægtskiosken drives som en kiosk, men fremover ønskes også et større fokus på friluftsliv, herunder mountainbikesporten. Samtidig skal der stadig være plads til de mange gæster, som blot ønsker at besøge Kongemindet.

Der afholdes besigtigelse 22. februar klokken 10-11, hvor alle interesserede er velkomne. Ansøgningsfristen er 8. marts 2018 og herefter vil et antal ansøgere blive kaldt til en samtale.

Informationsmateriale

1. Informationsbrev

2. Forpagtningskontrakt

3. Bilag 1 - Oversigtskort

4. Bilag 2 - Arbejdsklausul

5. Bilag 3 - Erklæring om arbejdsklausul