Nu sætter Fodsporet i gang!

06-10-2011

Efterårsferien starter med indvielse af naturstien Fodsporet der forbinder Salgelse i nord med Næstved i sygd og Skælskør i vest.

Naturstyrelsen inviterer sammen med Næstved og Slagelse Kommuner til folkefest og officiel åbning af Danmarks længste og største legeplads Fodsporet 14. - 16. oktober 2011.

Fodsporet står nu klar til at blive taget i brug af glade naturelskere, cyklister og motionister i alle aldre. Den gamle jernbanestrækning mellem Næstved, Slagelse og Skælskør er forvandlet til Sjællands længste cykelvenlige natursti med et væld af naturoplevelser undervejs. Stierne er 48 km lange og strækker sig fra Slagelse i nord til Næstved i syd og Skælskør i vest.

Se kort med faciliteter

Program for indvielsen

Den 14. oktober indvies fodsporet officielt med talere.
Det foregår ved Dalmose gamle station fra 11-13, alle er velkomne

Den 15. oktober er der folkefest langs sporet med seks stiråd, se programmerne nedenfor
Program for 6 stiråds folkefest den 15. oktober

Den 15. oktober er der vandretur fra Skælskør over Dalmose til Slagelse
Dansk Vandrelaug indvier Fodsporet med en tur på 28 km. Turen starter fra Skælskør bibliotek kl. 9.00. Strækningen Skælskør - Dalmose er i alt 12,5 km og man er fremme ca 12.30. Her kan man stå af eller fortsætte. Turen fra Dalmose - Slagelse starter kl 13, og her er turen 15.5 km. Turledere på turene vil være Jørgen Nordtorp Jørgensen, Kirke Stillinge, Vagn Johansen, Høng og Bjørn Frøbjerg, Stillinge Strand. Der er både før og efter turenen gratis bustransport Slagelse – Dalmose – Skælskør og Dalmose – Skælskør. Tilmelding til bussen, helst på mail til eller evt. til Vagn Johansen på telefon 2139 4138 senest d. 12 okt. Kl.12.00. Alle er velkomne på turene. Medbring mad og drikke og tag godt fodtøj på.

Den 16. oktober er der løb, maraton, halvmaraton, 10 km og 5 km (tilmeldingsfrist er udløbet)
Se startsteder her (link til Amos' hjemmeside)

Den 17., 18., og 19. oktober er det muligt at prøve den nye digitale formidling med smartphone. Naturvejleder Marie Roland, Naturstyrelsen introducerer de nye QR-koder langs ruten. Koderne linker til en ny mobilhjemmeside www.fodsporet.dk, hvor man kan finde spændende historier om natur, kultur og friluftsaktiviteter i landskabet langs Fodsporet.

Slagelse : Mandag den 17. oktober kl. 14.00-16.00 med startsted, hvor Fodsporet tager sin begyndelse i Slagelse. Vi mødes på P-pladsen for enden af den lukkede vej Søholmparken. Herfra kører vi mod Sludstrup og retur til Slagelse

Dalmose : Tirsdag den 18. oktober kl. 14.00-16.00 med startsted, hvor Fodsporet krydser Vemmeløsevej i Dalmose. Herfra kører vi i retning mod Skælskør og retur til Dalmose

Næstved: Onsdag den 19. oktober kl. 14.00-16.00 med startsted, hvor Fodsporet tager sin begyndelse ved Herlufsholm Idrætscenter, Herlufsholm Allé. Herefter kører vi i retning mod Hyllinge.

æble

Naturstyrelsen har i samarbejde med Næstved og Slagelse Kommuner forvandlet den nedlagte jernbane mellem Næstved, Slagelse og Skælskør til natursti. Anlægget har kostet 48 mio. kr. Nordea-fonden har muliggjort projektet med 36 mio. kr i støtte. Kommunerne og Naturstyrelsen har  tilsammen betalt 12 mio. kr.

kode