Modne blåbær - smoothie, marmelade, is eller råt?

02-07-2017

Rundt omkring i Trekantsområdet er blåbærene begyndt at modne. De små blåsorte lækkerbiskener med den flotte røde indre, kan frit plukkes i mindre mængder, så alle kan få glæde af dem. Hiv fat i en gammel isbøtte og gør klar til at få røde fingre. Hvidt tøj kan, i den forbindelse, ikke anbefales.

De tidlige blåbær

De blåbær der modner først på blåbærsæsonen er super gode til især marmelade eller vanilieis med blåbær. De er nemlig mere syrlige nu, end senere på sæsonen. En syrlighed der gør sig godt i marmelade eller i en sød flødeis.

Til marmelade skal du bruge:

  • En bøtte hjemmeplukkede blåbær
  • Sukker
  • En lille smule vand
  • Atamon (hvis marmeladen ikke bliver spist med det samme eller fryses)

De er gode til alt

Senere på sæsonen - når kalenderen nærmer sig august - bliver blåbærene sødere.
De søde blåbær passer rigtig godt i f.eks. blåbærmuffins eller smothies hvor der allerede er noget appelsin eller anden let syrlig frugt i.

Både de syrlige og søde blåbær er lækre bare at spise mens man sidder der blandt blåbærrisene. 

God blåbærjagt.

Hvor mange bær må jeg plukke?

Som hovedregel må man gerne plukke fx. bær og svampe på vores fælles arealer, der passes af Naturstyrelsen, men kun til eget forbrug. Den nemmeste regel at følge er, at man må plukke hvad man kan have en en almindelig bærepose --> Så er der nemlig også bær og svampe til de næste der besøger området.

Læs mere om hvad man må tage med hjem.