Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Nyt besøgscenter ved Hammershus

Hammershus har fået et nyt besøgscenter.  Det er bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft.

Hammershus er blevet restaureret og har fået et nyt besøgscenter takket være en stor fondsgave på 102,5 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. 

Projektet omfatter både en restaurering af ruinen og opførelsen af et nyt besøgscenter, som åbnede 22. marts 2018, med mere moderne rammer til formidling af Hammerhus og landskabet omkring nordeuropas største borgruin.

Seks arkitektfirmaer arbejdede hårdt på at lave forslag til besøgscenteret ved Hammershus, men det var arkitekt, professor Christoffer Harlang, der i samarbejde med Arkitema Architects, løb med sejren.

Mere information

Du finder mere information om Hammershus og besøgscenteret på naturstyrelsen.dk/hammershus.

Projekttype Bevaring og formidling
Periode 2012-2018
Status I gang
Samarbejdspartnere A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt Arkitema Architects
Økonomi Bevilling på 102,5 millioner kroner til bevaring og formidling af Hammershus

Projektet er støttet af:

undefined

Vinderprojektet

undefined

Det nye besøgscenter er opført cirka 200 meter øst for Hammershus og er adskilt fra borgen af en kløft, som man kan passere via en gangbro. Man kan gå op på besøgscenterets tagflade og nyde udsigten til borgruinen.