Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Nyt besøgscenter ved Hammershus

Hammershus får et nyt besøgscenter.  Det bliver bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft.

Hammershus bliver restaureret og får nyt besøgscenter takket være en stor fondsgave. Naturstyrelsen har af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal modtaget tilsagn om støtte på 92,5 millioner kroner til et samlet projekt, der både skal bevare og udbygge formidlingen af Hammershus.

Projektet omfatter restaurering af ruinen, men hovedparten af støtten vil gå til at opføre et besøgscenter med bedre og mere moderne rammer til formidling af Hammerhus og landskabet omkring nordeuropas største borgruin.

Seks arkitektfirmaer har arbejdet hårdt på at lave forslag til det kommende besøgscenter ved Hammershus slotsruin, men det var arkitekt, professor Christoffer Harlang, der i samarbejde med Arkitema Architects, løb med sejren. Det nye besøgscenter forventes klar til åbning i 2018.

Projekttype Bevaring og formidling
Periode 2012-2018
Status I gang
Samarbejdspartnere A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt Arkitema Architects
Økonomi Bevilling på 92,5 millioner kroner til bevaring og formidling af Hammershus

Projektet er støttet af:

undefined

Vinderprojektet

undefined

Det nye besøgscenter bygges cirka 200 meter øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft. Vinderforslaget omfatter også en gangbro på pæle mellem borgruinen og besøgscenteret.

De besøgende vil kunne gå direkte ud på besøgscenterets tag, hvor der bliver panoramaudsigt til slotsruinen.