Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Hybenmarmelade

  • 1/2 kg rensede hybenskaller
  • 2 æbler
  • 350 ml vand
  • Saft af en citron
  • 350 g sukker
  • 1 stang vanille
  • 2 tsk. Rød Melatin
  • Atamon

Find et krat med Rynket Rose, og pluk en masse modne hyben.

Skyl og rens dine hyben, og hak dem fint på et bræt.

Kog dem i en gryde med vand og citronsaft i 15 minutter.

Hæld det meste af sukkeret i, og kog i 10 minutter.

Tag gryden af ilden.

Bland Melatin og resten af sukkeret sammen, og drys det i marmeladen mens du rører rundt.

Kog det hele i 2 minutter.

Skum evt. marmeladen, og hæld den i skoldede glas der er skyllet med Atamon med det samme.

Husk...

Smid frøene i skraldespanden og ikke i naturen, da rynket rose er invasiv og spreder sig kraftigt. Læs mere om rynket rose

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies

Se også