Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Aktiviteter der ikke kræver tilladelse

De fleste aktiviteter for private kræver ingen særlig tilladelse. Få et overblik over, hvilke aktiviteter, der ikke kræver tilladelse.

Uanset hvor mange I er, kræver en stilfærdig skovtur ingen tilladelse. Foto: Colourbox

En stilfærdig skovtur, der ikke indebærer afmærkninger eller brug af særligt udstyr, uanset hvor mange I er, må du godt arrangere, uden at der skal søges om tilladelse. Arrangementet må gerne annonceres offentligt.

Selv om der ikke kræves tilladelse, kan der være ansøgt om andre aktiviteter, som ikke er forenelige med dit. Derfor kan det være en god idé, at kontakte den lokale enhed i Naturstyrelsen først. Er du i tvivl om, hvorvidt dit arrangement kræver tilladelse, bør du kontakte den lokale enhed. Kontakt den lokale enhed i Naturstyrelsen

Erhvervsmæssige aktiviteter

Vær opmærksom på, at der altid skal indhentes tilladelse og evt. betales, hvis et arrangement er kommercielt/erhvervsmæssigt.
Se reglerne for betaling for aktiviteter på Naturstyrelsens arealer

Eksempler på aktiviteter, der ikke kræver tilladelse

Følgende aktiviteter kræver normalt ikke tilladelse, med mindre der er tale om kommercielle/erhvervsmæssige arrangementer:

 • Almindelige skovture
 • Ekskursioner med skoleklasser
 • Naturvejlederture
 • Fugleture
 • Anvendelse af bål- og grillpladser
  (Bålpladser, som ligger på lejrpladserne, er dog forbeholdt dem, som har søgt om brug og overnatning på lejrpladsen.)
 • Børnefødselsdag / skattejagt
  (Du må godt holde børnefødselsdag med skattejagt og ophængning af poster på skovens stier, hvis du respekterer de beskrevne regler for ophængning og nedtagning af poster . Dog skal poster opsættes og nedtages samme dag.)
 • Overnatning på de primitive overnatningspladser
  (Hvis I er en lille gruppe privatpersoner eller spejdere på vandretur, kan I benytte de primitive overnatningspladser uden at søge om tilladelse. Der er typisk plads til 1-2 små telte.)

Bemærk at det ikke er tilladt at køre med motoriseret køretøjer, og der gives kun i helt særlige tilfælde en tilladelse til kørsel med motorkøretøj.

Aktiv i naturen

De mange åbne naturområder giver dig god mulighed for at være aktiv i naturen. Få ideer til løberuter, cykelruter eller andre sjove aktiviteter i naturen.
Læs mere om aktiviteterne

Hjælp til arrangementer

Hvis du ønsker hjælp til dit arrangement, er det en god idé at kontakte Naturstyrelsens lokalenhed mindst 1 måned før arrangementet. Vi kan dog ikke på forhånd love, at vi altid kan hjælpe til.

Selv om din aktivitet ikke kræver tilladelse, kan andre have fået tilladelse til aktiviteter, som ikke er forenelige med dit. Derfor kan det være en god idé, at kontakte Naturstyrelsens lokalenhed først eller tjekke på Book i naturen

Find din lokale enhed