Skovløber-glögg

Tag skrællen af en hel økologisk appelsin, Skræl appelsinen med en kartofffelskræller - undgå at få det det hvide med , 10 gr hel kanel og 1 hel nellike.
Læg krydderblandingen i en glaskrukke med låg og dæk med klar brøndumsnaps: Blå ålborg, Brøndum - til nød kan vodka også bruges.
Hvis det skal være fint kan du tage et rødt æble, udstikke kernehuset og skære i tynde ringe, der lægges til tørre.
Lad krydderierne stå og trække 3 - 5 dage. Filtrer herefter igennem et kaffefilter.

Så til det hyggelige:

Hæld en flaske god rødvin i gryden, tilsæt ovennævnte ekstrakt samt:
1 dl hyldebærsaft, ½ dl honning, en god sjat portvin, rosiner, hakkede mandler og (eventuelt) de tørrede æbleringe.
Varm langsom op indtil glöggen er rygende varm.
Serveres i store krus  - aaahh...!