Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Hytterkobbel Skov

Hytterkobbel Skov er beliggende 12 km sydvest for Haderslev og ca. lige så langt nord for Aabenraa. Skoven er på 138 ha. og del af en større skov. I sin helhed er Hytterkobbel lettere kuperet med en del mindre vandhuller og vådområder samt mange lavninger med tørvejord. I og omkring skoven er der en række markante jorddiger og mange gamle afdelingssten. Der er etableret p-pladser ved de 3 indfaldsveje, Skovby Skovvej, Gennervej og Hoptrupvej, til skoven.


P-pladsen ved Skovby Skovvej                             Rød glente Foto: John Larsen

Flora og fauna

Den sjældne rovfugl Rød Glente yngler i den vestlige del af Hytterkobbel, der skal derfor udvises hensyn i perioden 1.3. til 1.9. I den vestlige del af skoven ud til skovstien står der enkelte eksemplarer af Hickory træer. Det er store træer med uligefinnede blade og frugter, der ligner valnødder. Træet er udbredt i det østlige Nordamerika hvor frugterne ”Hickory Nuts” bliver plukket og spist på samme måde som vore hjemlige hasselnødder.


Margrethevold                                                          Hickory

Kulturhistorie

I den vestlige del af skoven ved Engvej kan man se rester af en gammel ringvoldsanlæg. Dele af det tidligere amtsskel "Margrethevold", kan ses i den sydlige ende af skoven.

Kort

  • Web-kort over skoven

Udgivelser

Avisartikel om Hytterkobbel Skov