Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Naturcenter Herstedhøje

Her i 2017 er det 50 år siden, at det blev besluttet at anlægge Vestskoven, og de første træer kunne plantes. Det skal naturligvis fejres.
Se mere om det her: Vestskoven 50 år

Kom, se og oplev de mange muligheder på Naturcenter Herstedhøje

Du kan læse mere om naturcenteret på de her nyttige links:

Besøg os

Café

Foldere fra Herstedhøje

Inspirerende læring - med fælles mål

Kørsel på toppen

Reservation

Vestskoven

Adresse:
Naturcenter Herstedhøje
Herstedhøje Allé 1
2620 Albertslund

Telefon:
4347 0203

E-mail:

Kort:
Her finder du os (pdf)

 


Besøg Vestskovens Naturskole

Albertslund og Glostrup kommuner driver i fællesskab en naturskole på naturcenteret.

Du kan se mere her: Vestskovens Naturskole


Åbningstider vinter (fra efterårsferiens slutning til 1.ste maj):

Hverdage: 9 til 16
Weekend og helligdage: 10 til 16

Åbningstider sommer (fra 1.ste maj til og med efterårsferien):

Hverdage: 9 til 16
Weekend og helligdage: 10 til 17 

 

 

 

Vestskoven bliver 50 år og det fejrer vi på Skovens dag den 7. maj kl. 10-16

Det bliver en festdag, hvor blandt andet miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og borgmester Steen Christiansen besøger naturcenteret.
Naturcenter Herstedhøje vil slå dørene op for alle interesserede, og der vil virkelig være meget at opleve, som sætter fokus på Vestskoven, naturen, og alle de gode oplevelser, der er mulighed for at få derude.

Derfor byder Naturstyrelsen igen velkommen til en dejlig dag mellem træerne i den lysegrønne Vestskov.
Dagens mange tilbud og aktiviteter arrangerer Naturstyrelsen i samarbejde med Frederiksberg Kommune, Skov-, Natur- og Friluftsværkstedet, Naturskolen, pileflettere, træsnittere, og flere andre dygtige folk.
Og det bliver en dag, hvor du kan få mulighed for mange forskellige oplevelser, så du kan føle dig rigtig træt og underholdt, når dagen er forbi. ”Der vil være noget for alle aldre og for alle behov” lover Henrik Søfeldt Jørgensen fra naturcenteret..
”De kreative kan prøve evnerne af på værkstedet med pileflet, andre har måske lyst til at fange haletudser, guldsmedelarver, og andre væsner i vandhullet. Der vil blive mulighed for at snitte fine ting i nyfældet træ, bål med hygge, lære om affald og nedbrydning i naturen, og man kan hilse på levende får og opleve dem blive klippet” lover Henrik..
Og så er der naturligvis bål med snobrød og saft, frisk kaffe og foråret i fuldt flor, og mon ikke også vejret bliver godt.

”Vi vil hvert år holde Skovens Dag her på Naturcenteret. Sidste år havde vi 1.000 gæster på dagen, og vi håber, at lige så mange vil besøge os i år”, fortæller Henrik Jørgensen.

Det er helt gratis at være med, og du møder bare op på Naturcenter Herstedhøje, Herstedhøje Allé 1 i Albertslund. Det er lige ved foden af den store kunstige bakke, Herstedhøje.
Arrangementet varer fra kl. 10 til kl.16.

Undervisningsmaterialer

Naturstyrelsen udgiver undervisningsmaterialer
Naturstyrelsen har udgivet en række undervisningsmaterialer. De henvender sig til alle klassetrin, og de er gratis at downloade fra hjemmesiden.
Undervisningsmaterialer

Økobaser og naturbaser

Økobaser / Naturbaser er et sted i skoven, med eller uden bygning. Der er et depot med udstyr samt en bål- og en lejrplads. Økobaser / Naturbaser drives altid i samarbejde med en eller flere kommuner.