Vilde blomster i mad og drikke

<p> </p>

Hyldeblomstdrik
20 hyldeblomstklase
2 citroner
1 liter vanD
1 kg lys farin
20 g. citronsyre
1 tsk natron

Læg hyldeblomster og citronskiver lagvis i en skål. Kog vandet og opløs farinen heri - afkøles. Tilsæt citronsyren til det afkølede vand og hæld det over hyldeblomsterne og citronskiverne. Trækker derefter i 3 døgn, hvor man skal røre af og til, så blomsteraromaen kommer ud i vandet. Saften sies og der tilsættes natron. Hyldedrikken kan herefter nydes spædet op med koldt vand, isterninger og en skive citron.

Rosenblomst-gelé
200 g. rosenblade
½ l. vand
400 g. sukker
1 brev geleringspulver
saft af 1 citron

Udbløb bladene og kog vandet. Lad det småkoge i 10 minutter og si bladene fra. Tilsæt sukker og citronsaft og kom til sidst geleringspulver i. Hæld det på skoldede glas og kan herefter serveres til steg og desserter.

Frugtgrød med skovmærke
250 g. jordbær
250 g. rabarber
vand
1 spsk vanilliesukker
1dl. Honning
1 spsk maizena
skovmærkeblomster

Skær rabarberne i små stykker og kog dem møre i en anelse vand i 8 minutter. De pureres ud med et piskeris. De skivede jordbær kommes i og grøden småkoger et par minutter, mens den smages til med vanille og honning. Maizena tilsættes efter behov. Ved serveringen drysses skovmærkeblomster hen over grøden.

Perikonsnaps
Bland 2/3 Brøndumsnaps med 1/3 perikonblomster og lad det trækker i 14 dage. Si blomsterne fra. Essensen fortyndes med snaps 1:10, eller til den ønskede smag opnås.

Forårsbowle med skovmærke

3 flasker mousserende hvidvin
2 l. appelsinjuice
2 appelsiner i skiver
isterninger
blomster af skovmærke

Rør vin og appelsinsaft sammen i en bowle. Tilsæt knust is og pynt med appelsinskiver og blomster af skovmærke.

Frugtsalat med tusindfryd
2 bananer
1 appelsin
1 æble
1 pære
1 dl. ananas i tern
2 spsk rosiner
5 dl. flødeskum
tusindfrydblomster

Skær frugten i skiver og bland det med rosiner og vend flødeskummet i. Drys til sidst tusindfrydblomster over og desserten er klar til servering.

Kandiserede violer
1 æggehvide
2 spsk florsukker
olie

Pisk æggehviden luftig. Kom florsukkeret i. Hvert blomsterhoved dyppes først i æggehviden og derefter vendes blomsten i sukkeret. Når alle blomster er kandiserede lægges de på oliesmurt pergamentpapir og stille til tørring et varmt sted. Gemmes derefter i kagedåser eller bruges straks som pynt på is, budding, kager mm.

Te af vilde blomster
Lyngblomster fra hedelyng
Kløverblomster
Hyldeblomster
Kamilleblomster
Rosenblade fra fx hunderose
Blomsterne tørres og mixes efter behag.