Økologisk høstmarked på Livø

14-09-2009

Traditionen tro afholdes der landet over økologisk høstmarked den første weekend i september. Livø drives helt igennem økologisk, og naturligvis holder Skov- og Naturstyrelsen – Aalborg også høstmarked.

Angus kvæg på arbejde som naturplejere på Livø

Igen i år er Livø Avlsgård en af de omkring 100 økologiske gårde i hele landet, der holder høstmarked i weekenden d. 5. og 6. september.

Der vil være forskellige aktiviteter dagen i gennem for både børn og voksne.

Øens landmand, Karsten Kjærgaard og naturvejlederen Lars Wachmann, begge Skov- og Naturstyrelsen – Aalborg, indbyder de besøgende til en guidet tur i marken og skoven. Her fortæller de bl.a. om de gamle urformer af hvede, som dyrkes på Livø.

Ligeledes kan du høre om Aberdeen Anguskvæget, der ud over kødproduktionen også forestår en stor del af naturplejen på heden og i den gamle egeskov.

Under lindetræerne på gårdspladsen er bålet tændt, og der kan bages pandekager og snobrød.

I laden er der udstilling af korn og mel, og har man lyst, er det muligt selv at male mel af økologisk korn dyrket på Livø.

Desuden er "fedekalven slagtet", så publikum kan smage en grillet økologisk angusbøf med tilbehør til en meget rimelig pris. Derefter kan kaffen nydes med lækkert hjemmebag til.

Solsikker på Livø Til børnene er der en stor halmlegeplads og ponyridning ligesom Livø's nye naturlegeplads også er et hit.

Livø får også besøg af en motorsavskunstner, der vil lave figurskæring i træ. På Livø er Henrik Palsgaard repræsenteret med figuren "Liivø trolden".

Det gamle savværk vil i dagens anledning blive demonstreret, lige som el- og varmeværk også vil være tilgængeligt.

Alt dette foregår mellem kl. 10 og 17 begge dage. Spørgsmål om arrangementet kan rettes til Bente Kjærgaard på Livø, tlf. 9867 6712

Færgen sejler begge dage fra Rønbjerg kl. 10, 11, 12, 13, 15, 16 og 17, fra Livø ½ time senere.