Sne og is inviterer til gratis vinteraktiviteter i Vordingborg Kommune

08-02-2010

Er du til sjov i sneen, så grib kælken, skøjterne, skiene eller, hvis du ikke har nogen af delene, så brug en simpel sort affaldspose som kælk.

Er du til sjov i sneen, så grib kælken, skøjterne, skiene eller, hvis du ikke har nogen af delene, så brug en simpel sort affaldspose som kælk. Kælkning er for alle. Både børn, voksne og dem midt imellem. Der findes masser af steder i kommunen at boltre sig i vinterlandskabet for øjeblikket.

Tag vennerne, klassekammeraterne eller familien med ud til en af de mange kælkebakker i kommunen. Det er gratis sjov og så giver det dejlige røde kinder og masser af motion.

Er skøjterne blevet for små eller kælken forsvundet? Så find plastikposen frem! Blot husk at tage den med dig igen, når du forlader kælkebakken.

”Husk varmt tøj og eventuelt en kiks og lidt varm saft til hyggen, når du trænger til et pusterum mellem kælketurene. En frisk sneboldkamp er også en garanti for at få varmen”, opfordrer Susanne Rosenild, der er natur- og sundhedsvejleder i Vordingborg kommune Sundhed og Skov- og Naturstyrelsen – Storstrøm.

Kælketur på  Volden i Stege, foto Susanne Rosenild, SNS

Der er fx rigtig gode kælkebakker på kommunens arealer ved Kløften nær ved Vintersbølle Plejecenter i Nyråd, på græsarealet ved Ruintærreneti Vordingborg. Ved Præstø er der gode steder ved tunnelen ved Præstøhallen og ved Antoniehøjen ved Rødeled. Volden i Stege samt kælkebakken i Stege Skov ved indgangen fra Kobbelvej, inviterer ligeledes til vintersjov. I Jydelejet ved Klinteskoven på Østmøn ligger Aborrebjerget og andre ”bjerge”. Området ejes af Skov- og Naturstyrelsen og der bydes her virkelig på fart over feltet.

Der er nu også flere muligheder for at komme ud på isen og skøjte. Kommunen checker isens tykkelse på de kommunale søer.

”Isen er nu tyk nok til, at man kan skøjte på Hulemosesøen ved Nyråd, de to søer i Sagaparken ved Nedre Vindinge og på Jordbassinerne ved Stege. På Hulemosesøen og på ét af jordbassinerne, har kommunen ryddet isen for sne med en fejemaskine.Vi følger situationen på de 4 søer fremover, og hvis isen igen bliver for tynd, vil der blive opsat skilte, som advarer om at færdes på isen” sigerdriftsplanlægger Stefan Skov fra kommunens natursekretariat.

Det skulle også være muligt at finde steder at tage på skitur udover landskabet.