Byfogedskoven og Krøyers Hus

Folder med en kort beskrivelse af Byfogedskovens historie og historien om byfoged O. Chr. Lund, der sammen med en tidligere negerslave Jan Leton tog initiativ til den første sandflugtsbekæmpelse ved at plante skov.

Med folderen ”Byfogedskoven og Krøyers Hus” i hånden får du en kort beskrivelse af Byfogedskovens historie og historien om byfoged O. Chr. Lund, der sammen med en tidligere negerslave Jan Leton tog initiativ til den første sandflugtsbekæmpelse ved at plante skov. Du får indsigt i, hvordan det tidligere byfogedkontor og en vognport blev til Krøyers hus. Du kan også læse, hvad der skete med huset efter P. S. Krøyers død i 1909, og om hvordan negerslaven Jan Leton havnede i Skagen.

Læs eller download folderen:

Udgivet af Naturstyrelsen, 2009. Må citeres mod kildeangivelse. Kan fås i trykf udgave på Skagen Turistbureau og i folderkassen ved Krøyers Hus.

Naturguider

Find inspiration i vores naturguider til at tage ud og opleve Danmarks mangfoldige natur.

Find inspirationen her

 

 

Naturen netop nu

Hvad gør skovens dyr om vinteren? Hvornår vågner bierne igen? Hvilke blomster kan jeg finde i naturen om sommeren? Vi har samlet et overblik over, hvad der sker i naturen netop nu.