Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Gråstenskovene

29-04-2013

Vandretursfolder nr. 90

Vandretursfolder Gråstenskovene

Gråstenskovene dækker et areal på ca. 700 hektar, og er med det varierede landskab og historie nogle af Danmarks smukkeste skove, og udpeget til national seværdighed samt Natura 2000-område. Skovene har stort set haft samme udstrækning siden middelalderen, og byder på mange oplevelser i form af et meget varieret plante- og dyreliv, mange fortidsminder, rene rislende bække samt moser og dejlige søer.

I denne folder præsenteres seværdighederne i skoven, hvor nogle har tilknytning til, at skovene har tilhørt de tidligere hertuger på Gråsten Slot. Der er også en beskrivelse af de fem ruter i skovene og i Gråsten by.

Læs eller download folderen:

Udgivet af Naturstyrelsen, 2010. Må citeres mod kildeangivelse. Trykt udgave kan fås gratis på biblioteker og turistbureauer, samt ved henvendelse til Miljøministeriet .


Til naturguider

Naturguider

Find inspiration i vores naturguider til at tage ud og opleve Danmarks mangfoldige natur.

Ture i private skove

Dansk Skovforening udgiver foldere med vandreture i skove, som ejes af private, kommuner og stiftelser. I private skove må du færdes på veje og stier fra kl. 6 til solnedgang. Husk, at hunde altid skal føres i snor.
Folderne med ture i private skove er udgivet med støtte fra Naturstyrelsen. Find dem på 
Dansk Skovforenings hjemmeside