Svanninge Bakker og Bjerge er blevet en del af Danmarks Naturkanon.

01-07-2019

Som det eneste område på Fyn - er Svanninge Bakker og Bjerge blevet en del af Danmarks Naturkanon. Det bliver fejret Mandag den 1. juli.

Efter 1671 forslag fra danskerne udvalgte en jury sidste efterår 15 naturområder til Danmarks nye Naturkanon. Svanninge Bjerge og Bakker var med på listen, og det markerer Faaborg-Midtfyn Kommune, Naturstyrelsen og Bikubenfonden, nu med en fælles fejring midt i det skønne landskab. Fejringen finder sted mandag den 1. juli kl. 19 til 21, og alle er velkomne. Arrangementet begynder ved Talerstolen i Svanninge Bakker, hvor der vil være taler af borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S), skovrider Jakob Harrekilde og leder af Svanninge Bjerge, Tessa Buchwald. Alsidigt program, der gør dig klogere på området Efter talerne er der fælles gåtur til Lerbjerg i Svanninge Bjerge, hvor jurymedlem og naturformidler Vicky Knudsen vil facilitere en debat med lokale aktører – og publikum – om alt det, der gør Svanninge Bakker og Bjerge til noget helt særligt. Faaborg Museum vil fortælle om Fynbomalernes natursyn. Naturama vil gøre deltagerne klogere på områdets dyreliv, bl.a. hasselmusen. Og Øhavsmuseet sætter ord på ambitionerne om at skabe et museum, der forbinder natur, kultur og det moderne menneske.

Turen foregår i kuperet terræn, så husk godt fodtøj og tøj efter vejret. Turen er ikke egnet til barnevogn, og der kan parkeres på Naturstyrelsens P-pladser ved Odensevej 173 nord for restaurant Skovlyst.