Forpagtning af Christianshøjkroen og Kyllingemoderen udbydes

10-11-2020

Vil du drive den smukke Christianshøjkro midt i Almindingen? Så er muligheden der nu.

Den nuværende forpagtningsaftale udløber ved udgangen af året, og derfor sender Naturstyrelsen Bornholm, jf. de statslige regler for konkurrenceudsættelse, forpagtningen af Christianshøjkroen og Kyllingemoderen i udbud. Naturstyrelsen kan til orientering oplyse, at den nuværende forpagter har tilkendegivet interesse for at deltage i udbuddet.

Christianshøjkroen og Kyllingemoderen er i dag drevet som restaurant og selskabslokaler med almindelig restaurantvirksomhed af høj standard. Naturstyrelsen ønsker, at stedet fortsat drives på lignende måde.

Forpagtningen omfatter Christianshøjkroen, der fungerer som restaurant og Kyllingemoderen, der udlejes som selskabslokaler og til bl.a. Bornholms Sommerrevy.

Ved udvælgelsen af forpagter vil Naturstyrelsen som bortforpagter særligt lægge vægt på forpagters vilje til:

  • At indgå aftale om omsætningsafhængig forpagtningsafgift
  • At holde mest mulig åben
  • At investere i det forpagtede

Desuden vil der blive lagt vægt på, at kroen understøtter områdets turisme og friluftsliv samt dokumenteret erfaring med drift af lignende virksomhed.

Der er ansøgningsfrist 7. december 2020 og herefter vil Naturstyrelsen udvælge ansøgere til samtale. Der er mulighed for at besigtige stedet mandag inden ansøgningsfristen, nemlig den 16. november. Se nærmere i udbudsbetingelserne.

Læs mere:

Rettelsesblad til udbudsbetingelser

Bilag 1: Kravspecifikation

Bilag 2: Kontraktudkast

Bilag 3: Tilbudsblanket

Bilag 4: Servicebygning plantegning

Bilag 5: Udbudsbetingelser