Praktisk - Ørnbjerg Naturperler

Find vej til Ørnbjerg Naturperler, og læs om aktiviteter i området.

Find vej

De fire naturperler strækker sig fra Ørnbjerg Mølle i vest over Stubbe Sø til Hyllested Bjerge i øst. Gravlev Natursti skærer ind mellem søen og Hyllested Bjerge og strækker sig fra Ebeltoft og mod nordøst til Gravlev. Området ligger i den nordlige ende af Nationalpark Mols Bjerge (undtaget Hyllested Bjerge, som ligger lige uden for nationalparken) mellem Femmøller, Tirstrup og Ebeltoft.

Bus

Der går bus fra Aarhus til Ebeltoft – rute 123 – men der er ikke noget stoppested i nærheden af stikvejen ned til møllen, som ligger omtrent midt mellem Feldballe og Ebeltoft.. Spørg chaufføren, om han vil holde ind til siden, når I kommer nær vejen. Det kan oftest lade sig gøre. Vejen er markeret med et lille rødt træskilt. Du kan tage din cykel med i bussen, hvis der er plads.

Hvis busruterne ligger dårligt i forhold til dine planer, kan du benytte dig af Midttrafiks flexturs-ordning. Flextur er et supplement til den kollektive trafik, og kørslen koordineres med andre ture, så du kører sammen med andre passagerer ligesom i bus og tog.

Se mere her

Parkering

Ved Ørnbjerg Mølle giver parkeringsområdet med plads til 10-15 biler, og ved p-pladsen finder du et oversigtskort over området samt oplysninger om områdets historie i meget kort form.

Ved Stubbe Sø er der en p-plads ved søens østlige bred få hundrede meter fra fugletårnet. Vejen ned til p-pladsen, som har plads til en håndfuld biler, er markeret med et skilt på Stubbe Søvej tæt på søens østligste punkt.

Man kan komme tæt på Gravlev Natursti mange steder langs stien, men det er naturligvis også muligt at tage hul på gå- eller cykelturen enten i den ene ende i Ebeltoft eller den anden ende, der findes i Gravlev. Der er ikke deciderede p-pladser i forbindelse med naturstien, men det er muligt at finde et sted at sætte bilen både i Ebeltoft og i landsbyen Gravlev.

Hvis du vil besøge Hyllested Bjerge i bil, er der en p-plads ved Brønhøjvej - nærmeste postadresse er Brønhøjvej 6.

Praktisk info og aktiviteter