Tag på hjortebrølsture i de store midtjyske plantager.

22-11-2009

Hjortebrølsture i de store midtjyske plantager

Fra midten af september og til midten af oktober er de midtjyske krondyr i brunst. De gamle hjorte forsøger hver især med deres lugt, brøl og fysik at holde et harem på så mange hundyr som muligt, som de kan parre sig med, så deres gener bliver videreført.

At høre hjortene brøle en tidlig morgen eller en sen aftentime i de vidtstrakte plantager er en stor oplevelse, som Naturstyrelsen gerne under naturinteresserede. Desværre sker der ofte det, at skovgæster i deres iver efter at komme så tæt på dyrene som muligt forstyrrer dyrene unødigt.

Derfor inviterer Naturstyrelsen – Midtjylland i løbet af efteråret på 9 hjortebrølsture, hvor interesserede kan komme med lokalkendte skovfolk på tur ud at lytte og spejde efter krondyrene uden at forstyrre dem.

Den første tur er torsdag den 17. september i Søndre Feldborg Plantage. Herefter følger

lørdag den 19. september: Søndre Feldborg Plantage

tirsdag den 22. september: Nordre Feldborg Plantage

torsdag den 24. september: Gludsted Plantage

lørdag den 26. september: Gludsted Plantage

lørdag den 26. september: Nordre Feldborg Plantage

onsdag den 30. september: Nørlund Plantage og

fredag den 2. oktober: Kompedal Plantage

Endelig er der også fredag den 2. oktober et helt særligt arrangement, Hjortebrøl til hest, i Nordre Feldborg Plantage. Her skal man dog medbringe sin egen hest!

Nærmere oplysninger om turene findes på Naturstyrelsens hjemmeside:

www.skovognatur.dk/Lokalt/Midtjylland/Oplev/Ture

eller på

www.naturnet.dk

Deltagelse i turene er gratis, men da der er et maksimalt deltagerantal på de enkelte ture, skal man på forhånd tilmelde sig ved at henvende sig til Naturstyrelsen – Midtjylland,

Tlf. 97 45 41 88 eller