Hundekampagne har virket, ATV-kørsel stoppet

11-04-2011

Naturstyrelsens hundekampagne virker. Weekendens patruljering mødte ingen løse hunde, men tre ATV-kørere i Gribskov blev stoppet.

Under det løbende opsyn i nordsjællands skove i denne weekend, har Naturstyrelsens medarbejdere ikke mødt skovgæster med løse hunde. " Vi er meget glade for at vores kampagne mod løse hunde er nået så godt ud i lokalområdet " udtaler skovfoged Ole Andersen.

Ved weekendens opsyn i Gribskov var der rigtig mange gæster i skoven, og alle havde hunden i snor. Til gengæld mødte vi søndag tre ATV-ere, der kørte rundt i området omkring Store Gribsø. Chaufførerne på ATV-erne bliver nu politianmeldt.

hunde skal føres i snor. Foto: Ole Andersen

Hunde skal føres i snor medmindre de færdes i en Hundeskov

Siden 1. marts har Naturstyrelsen Nordsjælland kørt en kampagne for at få alle hundeejere til at holde hunden i snor på lufteturene. Der findes en lang række hundeskove, hvor hunden må løbe uden snor, så længe den er under kontrol. Alle andre steder skal hunden være i snor. Det skal den pga. andre skovgæster, som ikke altid bryder sig om at møde en løs hund. Men det skal den især også pga. de dyr, der lever og yngler i området.
Naturstyrelsen opfordre alle til at repektere denne beslutning. Overtrædelse vil blive mødt med bødeforlæg.


Hundenes mange muligheder i naturen (Pdf )