Juleskovturen er reddet

22-12-2011

De to storme, som for hen over Thy i begyndelsen af december, har ikke ødelagt mulighederne for en  skov- eller strandtur i juledagene.

Banen er klar. Foto: Kim Christensen

- Det beskedne stormfald er stort set ryddet op, siger klitplantør Thorkil Sørensen. - Det kan dog ikke helt udelukkes, at man kan møde et væltet eller knækket træ på en vandreruterne, men så man tage den lille omvej med godt humør.
Hvis man stadig husker det, når man er vel hjemme i julevarmen igen, kan man gøre os en stor tjeneste ved at sende en mail med rutenummer og omtrentlig placering på stien. Det gør det nemmere for os at få ryddet op.

Stormene har skyllet masser af affald ind på strandene og op i klitterne. Arbejdsfordelingen mellem myndighederne er sådan, at kommunen har ansvaret for strandene, mens grundejeren - på det meste af kysten Naturstyrelsen - står for oprydning i klitterne.

Bøgstedrende, december 2011. Foto: Kim Christensen


- Hvor gerne vi end ville, har vi ikke ressourcer til at rydde op på det nu, siger klitplantør Henrik Kristensen. - Oprydning på dette tidlige tidspunkt af vinteren kan nemt vise sig at være det rene sisyfos-arbejde, for vi kan risikere en ny storm i næste uge, og så er vi lige vidt. Derfor venter vi indtil foråret, inden vi rydder op på de mest besøgte steder.