Jagt i Nørlund Plantage kåret til årets Jagt ved Jysk Jagtrideklub 2010

28-02-2011

Jagtride klubben skriver nedenstående om deres jagt i Nørlund Plantage og samarbejdet med Naturstyrelsen, Midtjylland.

Den 2. oktober 2010 var der jagtridning i Nørlund Plantage
Plantagearealerne veksler med hede, vådområder og en række små søer, området er ca. 500 ha fredet hedeområde, udlagt som kerneområde for kronvildt. Den fysiske del af jagten startede med en god gang skridtopvarmning, derefter en dejlig trav reprise, den første serie var nogle gode faste spring, opbygget af solide træstammer, ikke så høje, men gode opvarmningsspring.

Hestene var nu godt opvarmede, og snakken gik imellem rytterne. Ved næste serie blev tempoet skruet op, springene stod rigtig godt i fin indbyrdes afstand med masser af granfyld under springene, så hestene var flyvende.
Derefter kom serie på serie med gode faste spring samt de traditionelt opbyggede jagtspring, samt godt opbyggede spring over grøfter, spring i vand, med alt hvad der hører til en rigtig god jagt.
Efter pausen var der atter masser af dejlige serier, med fornuftigt opbyggede spring. Et super tempo, hvor hestene får lov til at bruge sig, og rytterne næsten tabte pusten, måske det var på sin plads med lidt konditionstræning af rytterne.
Den brede front blev redet til Ug, og nogle ryttere og heste blev nok lidt overraskede ved afslutningen over en lille grøft. De sidste vandspring voldte ikke de store problemer, der var dog en enkelt afsidning som dog var efter vandpassagen. Tilskuerne stod desværre så langt væk, at de ikke fik det fulde udbytte af afsidningen.

Tak for en formidabel jagt med masser af spring, godt tempo, op- og nedstigninger, skarpe sving og dybe landinger.
En jagt til topkarakter.

Se billeder fra jagten på jydsk jagtrideklubs hjemmeside


Skovfodge Hans Jensen med pokal

Skovfodge Hans Jensen med vandrepokal for årets jagt 2010
Jydsk Jagtrideklub
Vi vil gerne fra Midt Jydsk Jagtrideklub og Jydsk Jagtrideklub takke vores fantastiske skovfogeder og skovløbere fra Naturstyrelsen Midtjylland, hvortil hører Kompedal plantage, Harrild Hede og Nørlund plantage. De har gennem de sidste 3 år vist meget stor velvillighed over for vores klubber og været helt uhørt behjælpelige med at udlægge, de nu 4 dejlige baner/rideruter med spring, i de 3 forskellige plantager, hvilket her i jagtåret 2010 udløste det meget eftertragtede sølvfad fra Jydsk Jagtrideklub ”Årets Jagt” .Der afstemmes mellem jagtryttere om hvilken jagt der har været den bedste jagt, hvor vi her i det ”flade Jylland” er oppe imod det helt fantastiske natur ved Århus og havet og kysten vest på, jagter udlagt i meget skønne områder omkring diverse herregårde og slotte i Danmark.

Men vi tog sølvfadet pga. den helt specielle unikke natur med bakker, dale og heder med vandhuller og søer, krydret med store stammer udlagt i god harmoni med naturen og ikke mindst ”vores” fantastiske skovfogeder og skovløbere.