Kalø Slotsruin under sneen

24-02-2011

I middelalderen blev Kalø Slot beskyttet af et omfattende system af volde, mure og porte mod fjender – i dag er det dog andre forhindringer der skal overvindes, hvis man nu som gæst vil frem til borgen.

Selvom det er rigtig koldt, kan det være en god oplevelse at tage i Nationalpark Mols Bjerge. Det skiftende vejr, betyder vekslende billeder i landskabet og rig mulighed for forskellige oplevelser heraf. Billederne viser to eksempler på, hvordan det har set ud ved Kalø Slotsruin denne vinter.

Fantastiske snekrystaller

Vinterfarver i solnedgang

I dag har den hvide sne igen lagt sig over landskabet, og sneen kan have de smukkeste udformninger. En dag i januar var en del sne og is derimod tøet, og erstattet af mørkegrønt græs og bare sten. Derfor var det muligt at gå de tre kilometer ud til ruinen via vejdæmningen uden at falde. Mens man koncentrerede sig om at sætte fødderne rigtigt, kunne man tænke over, hvor mange mennesker der har gået på denne gamle middelaldervej de seneste 600 år. Middelaldervejen er desuden Danmarks længste. Man kunne også vælge at tage turen over isen, som ses på billederne. Ude ved ruinen afslørede den manglende sne nogle steder snørklede gange i jorden, som viser, hvor musene har holdt til i den kolde tid.

Middelaldervejen til Kalø Slotsruin i vinter solnedgang

Isen bærer let både mennesker og dyr

Det er stadig meget koldt, men udsigten ved Kalø er helt sikkert alle gysene og forhindringerne værd. Hvis du bevæger dig ud, så pas på den glatte is og husk varmt tøj! God tur og fornøjelse.

Du kan læse mere her: