Frem med skiene og ud på løjperne!

17-02-2011

Inden weekenden vil der være præpareret 9 skiløjper i 6 forskellige plantager i Thy og Hanherred.

Ud i den hvide verden. Foto: Naturstyrelsen – Trekantsområdet

Så er det skisæson igen!
Det sidste par dage har løjpelæggerne været rødglødende. Udfordringen har været at udnytte det gode snelæg til at få lavet nogle gode langrendsløjper fordelt over en stor del af  Naturstyrelsens arealer i Thy og Hanherred. Derfor kan du til weekenden - og forhåbentlig et pænt stykke tid fremover - vælge mellem 9 forskellige løjper fordelt på 6 plantager.

Her kan du se nærmere om de enkelte løjper:

Langdal Plantage
Løjpen i  Langdal plantage udgår fra P-pladsen ved den gamle skovridergård i krydset  Ejstrupvej/Per Baksvej eller fra P-pladsen "Udsigten " på Tranum Strandvej

Kollerup Plantage
Løjpen starter fra p-pladsen ved hundeskoven på Kollerup Strandvej.  Løjpen er vist med rød, prikket signatur på kortudsnittet og den er godt 7 km lang.
Skiløjpen i Kollerup Plantage

Vr. Thorup Plantage
Her er der afmærket 2 løjper, begge med udgangspunkt på P-pladsen på Thorup Strandvej. Den østlige løjpe er på ca 4 km, mens den vestlige løjpe er på 6 km.
Østlige løjpe
Vestlige løjpe
Tved Plantage
Løjpen i Tved Plantage udgår fra P-pladsen ved Tved Kirke. Løjpen følger - med en enkelt undtagelse ved Soldatervejen -  den afmærkede vandrerute og er 6 km lang.
Skiløjpen i Tved Plantage

Vilsbøl Klitplantage
En 6 km lang løjpe udgår fra Badepladsen ved Nors Sø og går mod øst ad Nebelgårdsvej og Søgårdmarkbuen.
Skiløjpen i Vilsbøl Plantage
Nystrup Klitplantage
Her er der 3 løjper på henholdsvis 10, 5 og 2,5 km ( markeret på nedenstående kort med hhv rød, blå og gul streg ). Ruterne er identiske med de ruter, der løbes  ved det årlige Nystrupløb. Alle ruter har udgangspunkt på Nystrupvej overfor golfklubben.
Skiløjper i Nystrup Plantage

Løjpelæggeren i funktion. Foto: Kim Christensen

God tur!