Stemningsfulde aften- og morgenture ved Ulslev Strand

19-07-2011

Når solen står op eller går ned sker der mange ændringer i naturen - nogle dyr går til ro andre vågner. Mandag aften gik 25 børn og voksne med naturvejleder Marie Roland på opdagelse i skumringen og mandag den 25. juli er der chance for at opleve daggry med Marie.

Når solen står op eller går ned, sker der mange ændringer i naturen - nogle dyr går til ro andre vågner. Ved Ulslev Strand gik 25 mennesker mandag aften med naturvejleder Marie Roland på opdagelse i skumringen og mandag den 25. juli kl 5 er der chance for at opleve daggry med Marie.

Sover fiskene om natten?
Udstyret med rejenet og waderes gik deltagerne på opdagelse i det lave vand. Der blev fanget rejer, pungrejer og 2-3 måneder gamle bittesmå skrubber. Marie fortalte at fisk ikke sover i mange timer som os, men hviler sig og småsover jævnligt i løbet af dagen. Andre dyr som fx mus sover en stor del af dagen og vågner op til dåd om natten. Deres syn er tilpasset mørket. Taktikken er at undgå at blive ædt - men, men andre dyr som ugler og ræve har luret dem og er også aktive om natten.

Mange insekter bruger samme taktik som mus og kommer frem om natten - det nyder flagermus godt af og efter solnedgang vågner de godt sultne op. De orienterer sig ved hjælp af deres ultralydssonar og kan derved skelne om det er noget spiseligt eller en forhindring, de skal uden om. Ved hjælp af en detektor kan man høre de høje lyde flagermusene udsender. På Falster kan man opleve både den lille bitte dværgflagermus og den meget større sydflagermus.

Daggry
Når solen står op er der igen vagtskifte i naturen. For de morgenfriske er det muligt at komme med naturvejleder Marie Roland på en stemningsfuld tur. Er det ikke for skyet, ser man solen stå op af havet, og derefter fortæller Marie om de skift i naturen der er mellem nat og dag. Mødestedet er P-pladsen ved Ulslev Strand mandag den 25. juli kl 5.

Naturvejleder Marie tjekker musefælden

Naturvejleder Marie tjekker om der er gået en mus i fælden. Men nej - ikke denne gang. Skulle der gå en mus i kigger vi kun på den og sætter den fri igen samme sted.