Tørskindhus brændt ned

19-07-2011

Tirsdag eftermiddag nedbrændte Tørskindhus, der ligger på kanten af Vejle Ådal, umiddelbart neden for Tørskind Grusgrav. Branden blev opdaget først på eftermiddagen af skovløber Peter Bülow, der observerede den kraftige røgudvikling fra naturskolen Søballegård. Brandvæsnet fra Egtved var hurtigt fremme, men huset var allerede overtændt af ild og stod ikke til at redde.

Der var ingen personer i bygningen, da branden brød ud. Umiddelbart så det ud til, at ilden er startet ved brændeovnen. Nærmere undersøgelser skal dog forsøge at afklare brandårsagen endeligt.

Tørskindhus hører under Naturstyrelsen Trekantsområdet, men huset har siden 1994 været udlejet til Egtved Kommune og siden kommunalreformen til Vejle Kommune til undervisningsbrug. Samtidig har stedet været brugt som satelit for naturskolen på Søballegård ligesom Vejle Sportsfiskerforening de senere år har haft adgang til at bruge stedet. Stedet har derfor været ramme omkring mange børn og unges oplevelser i den smukke Vejle Ådal.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvad der kommer til at ske med stedet fremover. I første omgang bliver brandtomten spærret af af sikkerhedsmæssige grunde, så man ikke risikerer at folk kommer til skade på stedet.