Ny Hundeskov ved Flyvesandet

17-06-2011

Torsdag d. 16. juni åbnede den nye hundeskov ved Flyvesandet, Nordfyn - den 9. hundeskov på Naturstyrelsen Fyns arealer.

Glade hunde

En hundeskov ved Flyvesandet har længe været et stort ønske fra både Flyvesandet Camping, besøgende på flyvesandet og blandt hundeejere i området.

Den nye hundeskov der dækker et areal på ca.1,5 ha, svarende til 3 fodboldbaner, er anlagt i en ældre fyrreskov. Ud over de eksisterende stier er det lavet nye stier i skoven, som gør det muligt at tage en god travetur rundt i skoven. Hundeskoven er indhegnet og der er adgang gennem 4 klaplåger. Der er gode parkeringsmuligheder ved den første store p-plads man kommer til, når man kommer til Flyvesandet.

Skov- og Landskabsingeniør Helle Mølgaard Jensen fra Naturstyrelsen, Fyn oplyser, at hundeejerne gerne må lade deres hund løbe løs i hundeskoven - naturligvis under forudsætning af, at hunden er under kontrol. Det vil sige, at hundeejerne er i stand til at kalde deres firbenede venner til sig, hvis det skulle være nødvendigt. Det er også på eget ansvar, at man lader sin hund løbe løs i hundeskoven.

Alle andre steder i naturen, skal man altid sørge for, at have sin hund i snor. Selvom hunden er menneskets bedste ven, så er der mange mennesker, der er bange for hunde. Både husdyr og vilde dyr er heller ikke begejstrede for løse hunde. I henhold til lov om naturbeskyttelse må man kun lade sin hund løbe løs på strandbredden i perioden 1. oktober - 31. marts. Dvs. på den våde del af stranden, mellem vandet og højeste daglige vandstand.

Flyvesandet hundeskov er den 9. hundeskov på Naturstyrelsen Fyns arealer. De øvrige hundeskove findes ved Sollerup Skov ved Faaborg, Espe og Boltinge Skov ved Ringe, Kirkendrup og Kattebjerg ved Odense N, Feddet ved Brydegård, Vestermoseskoven ved Ejby og Vestrevænge ved Lohals på Langeland.

Der er mange grunde til at besøge en hundeskov: Hundene møder andre hunde og bliver socialiseret og mentalt stimuleret ved de mange nye indtryk. Desuden kan hundene løbe frit og få en masse motion, som de aldrig ville få ved en tur i snor. Der er derfor gode chancer for en glad, tilfreds og sikkert også træt hund efter et besøg i hundeskoven.

Vi håber at hunde og hundeejere vil få stor glæde af den nye hundeskov. Naturstyrelsens øvrige hundeskove kan findes på hjemmesiden: www.udinaturen.dk