Nye shelterpladser på Fyn

24-06-2011

Naturstyrelsen Fyn gør det nemmere at overnatte i naturen.

Shelterplads Sydlangeland

5 nye shelterpladser rundt om på Fyn og på Langeland står nu klar til brug. På alle shelterpladserne findes der bålplads og borde med bænke.

De nye shelterpladser er et tilbud til alle, der kan lide at færdes i naturen. En shelter giver god mulighed for at overnatte i naturen, hvis blot man har et liggeunderlag og en sovepose. Shelter betyder ”læ” og er en lille lav træbygning med gulv, tag og tre vægge. Den fjerde væg "mangler", så der er direkte kontakt med naturen.

Det er en god idé at booke shelterpladsen, hvis man vil være sikker på der ikke er andre der bruger pladsen. Shelterpladserne kan reserveres på www.udinaturen.dk , hvor der også findes nærmere oplysninger om den enkelte plads. Det er dog tilladt at overnatte 1-2 nætter, hvis shelterpladsen ikke er i brug. Man skal blot være klar til at forlade pladsen hvis der kommer nogen som har reserveret pladsen.

Her findes de nye shelters:

Kirkendrup Skov ved Odense - Shelterplads betående af to shelters, placeret i den bynære Kirkendrup Skov. Shelterpladsen er etableret i samarbejde med Red Barnet.

Thurø Rev - En shelter er placeres nær spejderhytterne, i den nordvestlige del af Thurø Rev. Shelteren er etableret som led i LIFE Overdrevsprojektet II.

J øvet ved Fyns Hoved - En shelter er placeret på bakkedraget Jøvet lige syd for Fyns Hoved. Shelteren er etableret som led i LIFE Overdrevsprojektet II.

Østre Gulstav skov på Sydlangeland - En plads bestående af 4 shelters og en stor bålplads placeret i Østre Gulstav skoven ved Dovnsgården på Sydlangeland. Her bliver der god mulighed for at skoleklasser og andre større grupper at benytte pladsen, der har i alt ca. 24 sovepladser.

Vissenbjerg Bakkerne - En shelter er placeret på den sydlige del af Naturstyrens areal, med en fantastisk udsigt over området syd for Vissenbjerg. Shelteren er etableret i samarbejde med Assens Kommune.

Se mere om de enkelte shelterpladser på www.udinaturen.dk