Indvielse af det nye sundhedsspor på Odden

18-05-2011

Kom til indvielse af sundhedssporet på Odden den 27. maj kl. 16.00 og vær med til at sætte dit præg på udviklingen af et nyt friluftsområde på Odden!

Sti på Odden. Foto: Bodil Deen Petersen Kom til indvielse af sundhedssporet på Odden den 27. maj kl. 16 og vær med til at sætte dit præg på udviklingen af et nyt friluftsområde på Odden!
Skovrider Niels Juhl Bundgaard Jensen og borgmester Hanne Bæk Olsen indvier fredag den 27. maj kl. 16.00 i fællesskab et nyt sundhedsspor på Odden i Silkeborg Langsø. Indvielsen er samtidigt startskuddet til et samarbejdsprojekt, som har til formål er at udvikle et attraktivt friluftsområde på Odden.
Tag hele familien med. Der vil være grill og bål med snobrød og pølser. Medbring selv drikkevarer, evt. ekstra mad og noget at sidde på. Husk løbetøj, hvis du vil prøve sundhedssporet.
Medbring gode ideer
Ved indvielsen kan du komme med ideer til, hvad der skal ske med Odden i fremtiden. Hvordan kan vi bruge dette dejlige naturområde midt i byen endnu bedre?
Naturstyrelsen Søhøjlandet, der ejer Odden, og Silkeborg Kommune er gået sammen om at udvikle et friluftsområde på Odden til gavn for byens borgere, børnehave- og skolebørn, besøgende og turister. Gæsterne skal have en særlig naturoplevelse med plads til ophold, leg og læring i hjertet af Silkeborg.

Historien om Odden
Billede der viser tenneisanlægget Det er ikke helt nyt at se på Odden som friluftsområde. Tilbage i 1925 anlagde Silkeborg Tennisklub tre røde grusbaner på spidsen af Odden, men de blev fjernet engang i 1960’erne. Odden er også kendt for sit elefantbad, en betegnelse der opstod i forbindelse med cirkusoptrædener i byen, hvor elefanterne blev trukket over Odden for at tage bad i Langsøen. I dag bruges Odden mest af hundeluftere og travle mennesker, der skyder en genvej gennem skoven til eller fra arbejde.
Tid og sted: Fredag 27. maj kl. 16 – 18 på spidsen af Odden.


Kom med flere ideer på facebook
Frem til 1. september kan du komme med flere gode ideer på facebook-siden: facebook.com/oddensfremtid , eller du kan sende dine ideer til os på mail-adressen:

Mere information
Her kan du finde mere information