1700 til Skovens Dag i Nordsjælland

09-05-2011

1700 deltog i Skovens Dag i Nordsjælland

Mindst 1700 besøgte søndag Skovens Dag ved Skovskolen i Gribskovs sydøstlige del. Det var første gang arrangementet skulle dække hele Nordsjælland efter at enhederne Nordsjælland og Øresund smeltede sammen 1. januar.

En lille brugerundersøgelse på dagen viste at flertallet af de 36, der havde udfyldt skemaet, bor i Hillerød og Nødebo/Fredensborg, og det er vel ikke så mærkeligt, at det er de lokale, der møder taltstærkest op. Men der var også besøgende så langt fra som fra Vanløse og Østerbro. Og nu skal man nok ikke lægge for meget i så få besvarelser.

Solen skinnede, bøgen var sprunget ud og der var en liflig blæst ind fra Esrum Sø. De mange besøgende fordelte sig ud over de mere end 17 aktiviteter dagen bød på.

Op i træhytten. Foto: Anne Johannisson

De mest populære aktiviteter var ridning på islandske heste og kørsel i den lille ponyvogn, men snitteværkstedet, hvor der blev snittet træøkser, bue og pile, var også godt besøgt. Mange ventede en tid, for at komme de 13 meter op i granerne til hytten, der svingede med, når træet svajede i blæsten. En formidabel udsigt var der deroppe fra.

Fasanrensning. Foto: Anne Johannisson

Bueskydning. Foto: Anne Johannisson

Lindebast. Foto: Anne Johannisson

Ponyridning. Foto: Anne Johannisson

Ikke mindre en 109 fasaner blev åbnet, studeret og renset, af magen en barnehånd, under kyndig og engageret vejledning fra naturvejleder Thomas fra Jægerforbundet. Og overfor blev nedlagt papirræve og fasaner med bue og pil i den helt store stil. På brændestanden, blev der snittet spåner og tændt ild, i håbet om at være hurtigst.

Der kunne nævnes mange flere aktiviteter. Der blev produceret armbånd af lindebast i en lind strøm, og … du skulle bare have været der selv!