Flere tusinde festede Fodsporet i gang!

16-10-2011

Fodsporet blev officielt indviet da borgmestrene Lis Tribler, Slagelse Kommune (S) og Carsten Rasmussen, Næstved Kommune (S) klippede snoren fredag den 14. oktober kl. 12:17.

Fodsporet blev officielt indviet da borgmestrene Lis Tribler, Slagelse Kommune (S) og Carsten Rasmussen, Næstved Kommune (S) klippede snoren fredag den 14. oktober kl. 12:17.

Forinden havde 94 skoleelever fra Sandved og Dalmose skole cyklet gennem en tidsrejse i legens univers med Gerlev Idrætshøjskoles Eventlinje. Eleverne sluttede på festpladsen i Dalmose og deltog derefter i indvielsen. Omkring 300 borgere og inviterede gæster hørte taler af Naturstyrelsens direktør Niels Christensen, de to borgmestre og bestyrelsesformanden Mogens Hugo fra Nordea-fonden. Da snoren var klippet, blev der leget med gamle spil, og den nye sundhedsplads blev indtaget med stor tilfredshed af børn og voksne.

Snoren klippes

De satte Fodsporet i gang


Lørdag den 15. oktober var seks stiråd vært ved folkefester langs sporet. Der blev gået, cyklet, rullet og løbet. Men først og fremmest blev det en herlig og hyggelig dag i strålende solskin. I Næstved var der gang i festen med mange mennesker, og der blev bl.a. rapellet på Susåbroen med Næstved Klatreklub. I Hyllinge deltog mindst 500 i festen, i Sandved blev der bl.a. tømret fuglekasser, og her var der mindst 300 festdeltagere. Men også i Skælskør, Slagelse og Dalmose blev Fodsporets åbning markeret med fest og sktiviteter.

Søndag var der løb lige fra maraton til fem km. Igen et fantastisk solskinsvejr, men modvind fra Slagelse til Dalmose for maratonløberne.

Løb
Her venter 5 km løberne på at komme i gang.

Nu er den der - naturstien Fodsporet - tillykke til Slagelse og Næstved Kommuners borgere.

Mere information
Projektleder Sara Lindholt, , 22496546
Naturvejleder Marie Roland, , 22496592

Cykeltur med naturvejleder Marie Roland
Der er også mulighed for at høre om historierne langs sporet mandag, tirsdag og onsdag i uge 42. Turene starter alle kl 14 og varer to timer. Der er startsteder i Næstved, Dalmose og Slagelse. Se mere i programmet her.

Over 100 "Synes om" Fodsporet.dk på facebook.