Jagtprøve

27-10-2011

Når man tager jagttegn rundt i danske jagtforeninger, er der to grundlæggende områder man bliver lært i. Først er der teoretiske del, og derefter den praktiske. Til den teoretiske del for alle aspiranter bogen ´´Den nye jæger´´, hvor alle love og bekendtgørelser om jagt står skrevet. Den teoretiske undervisning foregår indenfor med prøver og forklaringer på alle mulige spørgsmål. Til den endelige jagtprøve, skal man minimum have 36 ud af 40 rigtige.

Den teoretiske del af jagtprøven
Jagtprøven  - der svedes!

Til den praktiske del af undervisningen, hører to underemner – våbenbehandling og afstandsbedømmelse. Hele holdet er en gang om ugen på skydebanen, og kan gå den rigtige jagtrute igennem. Det vil sige at man skal ud og gå en rute, hvor der er placeret nogle skiver i forskellige afstande.

Våbenhåndtering er en del af jagtprøven
Man skal vise at man kan bruge våben på forsvarlig vis.

Man skal derefter når underviseren spørg, svare om man ville skyde på den afstand under jagt. Under den praktiske del, er der haglgeværer til rådighed. Til den endelige jagtprøve, er der 6 skiver, og man må højst svare forkert på 1 for at bestå prøven. I nogle jagtforeninger kan man komme til en jagtprøve, for at se hvordan det hele kommer til at foregå.

Mathias Nygaard Jensen

Denne artikel er skrevet af Mathias Nygaard Jensen, praktikant fra 9b på Auning Skole.