Kronhjort dræbt i kamp

03-10-2011


Gandalf brøler. Fotograf Thomas Kranabitl

Kronhjortebrunsten som har gjaldet gennem Dyrehaven gennem de sidste uger, har krævet sine første ofre. En af de store hjorte, som skytterne har døbt Gandalf pga. sin lyse grålige pels blev i fredags stanget ihjel af en yngre og stærk hjort.

"Mange har fulgt hjortene i brunsten og lært Gandalf på 11 år at kende, fordi han stædigt, men uden stort held har forsøgt af score hinder (hunhjorte) ved Scimmelmannskrydset. Han har med sit skæve gevir været genstand for mange fotografers interesse, og selvom han var afpillet og uhyggelig knoklet at se på, ville han åbenbart ikke forlade sit territorium ", fortæller skovfoged Torben Christiansen Naturstyrelsen


Brunstkamp Fotograf Thomas Kranabitl

Brunsten synger på sidste vers, her i begyndelsen af oktober. De største og ælste hjorte, som startede brunsten, er ved at trække sig fra deres territorier, fordi de er tæt på udmattelse. Samtidig maser de mellemaldrende hjorte på med de kræfter, de har sparet op, mens hovedbrunsten har varet. Det er netop nu den farligste tid for de ælste kronhjorte.

"I aftes havde Gandalf hinder på Præstesletten, og hans færden rundt imellem de andre hjorte fik fatale konsekvenser for ham i formiddag. Han var kommet væk fra sit "sikre" område og ned bag Taarbækfortet ved Taarbæk Kirkegård, hvor han kom i kamp med en yngre rød hjort, vistnok Victor på 6 år. Under kampen, der blev overværet af tyske fotografer, fik han geviret viklet ind i en tjørnebusk, og mens han sad låst fast, blev han stanget ihjel af modstanderen. Kort proces!" fortæller Torben Christiansen.


Gandalfs  endeligt! Fotograf Thomas Kranabitl