Skovens Dag i Kompedal Plantage 29. april

26-04-2012

Naturstyrelsen holder Skovens dag i Kompedal Plantage med fokus på bæredygtigt træ og indvielse af nyt udsigtstårn

Søndag den 29. april inviterer Naturstyrelsen til Skovens Dag i Kompedal Plantage mellem Kjellerup og Karup.

Klokken 10:00 guider skovriderPoul Ravnsbæk, skovfogedHans Nedergaard-Hansen og naturvejleder Torben Bøgeskov alle interesserede på en spændende rundtur i den centrale del af Kompedal Plantage. Turen går dels i en ældre del af plantagen, hvor der bliver mulighed for at få et indblik i, hvilke fugle og pattedyr, der kan opleves her, dels over Grathe Hede, hvor man kan få en fornemmelse af hedens særlige planteliv.

Undervejs vil der være fokus på årets tema for Skovens Dag, som er bæredygtigt træ . Vi vil se eksempler på afdelinger i skoven, som nu drives ud fra principperne om naturnær skovdrift med henblik på bæredygtig produktion af træ.

Sydøst for Grathe Hede stoppes der ved et nyopført udsigtstårn, hvor man fra ti meters højde kan skue vidt ud over Grathe Hede og Kompedalen. Tårnet, der kan huse en hel skoleklasse, er tegnet af professor ved Kunstakademiets Arkitektskole, Tage Lyneborg, og er bygget i douglasgran, som er dyrket bæredygtigt i Alhedens Plantager lige nord for Kompedal Plantage.

SkovriderPoul Ravnsbæk vil forestå den officielle indvielse af udsigtstårnet, som er bygget som en del af et projekt, hvor en række kunstnere har skabt kunstværker langs med Hærvejen. Det er Statens Kunstfond, der har finansieret værkerne til en samlet pris på 4,9 millioner kroner.

Turen starter fra Kompedallejren, der ligger midt i Kompedal Plantage på adressen, Kompedalvej 13, 7443 Engesvang. Efter turen er der mulighed for i egne biler at køre en spændende rundtur ad en afmærket rute i Kompedal Plantage. Til daglig er plantagen lukket for bilkørsel.