1700 deltog i Skovens Dag

29-04-2012

Skovskolen og Naturstyrelsen tog søndag mod 1700 glade deltagere på Skovens Dag

I Nordsjælland startede Skovens Dag med en forfriskende byge, men senere brød solen igennem og det strømmede til med masser glade mennesker, unge som gamle, store som små. 20 forskellige aktiviteter udfordrede deltagerne på hver deres måde eller fortalte om bæredygtigt træ på forskellige vis.

Et stort gammelt bøgetræ fik målt sin sundhedstilstand. Det så ikke så godt ud - diagnosen hed kulsvamp, og træet står til fældning, fordi det står lige op af en vej. Det flotte farvebillede, der kom frem på computeren viste svagheden i stammen med forskellige farver og fortalte forskerne, at træet er i en kritisk fase af sit liv.

Men hvor gamle træer falder, sås der nye. Mange deltagere tog hjem med et skovfrø, som medarbejderne fra Skovfrø- og Genetik kunne garantere var af bedste udvalgte kvalitet.

Usundt bøgetræ måles

Arbejde med langsav

Mens de gamle langsave blev svinget, så skriverne faldt fra stammerne i langsavskonkurrencen, larmede motorsaven sig gennem en gammel egestamme og et egern tog langsomt form i løbet af dagen.

Mange børn fik i løbet af dagen kravlet og klatret på og mellem træerne i skoven. Den største udfordring var nok Jacobsstigen. Hvor børn iklædt klatreseler, besteg den mange meter høje stige op mellem træernes tyndeste grene. For bagefter at suse ned siddende i selen, sikret af en tovholder nede på skovbunden. En ren rutsjebanetur!

Jacobsstigen

Bagefter var der mulighed for stille og roligt at snitte i træ, bage brød på grillen, lave trækul og tegne med det eller løse logojunglegåden om bæredygtigt træ. Flette pil, gå stavgang eller være med til nogle af de andre aktiviteter dagen også bød på. Var du ikke med, gik du glip af en dejlig dag!