Årets buejagtprøver skudt i gang på Fussingø

21-08-2012

Torsdag d. 16. august mødte 29 buejægere op til årets første buejagtprøve der blev afholdt på Naturstyrelsens Kronjylland lokalitet ved Fussingø. Dermed blev den første af de tre bueprøver der vil blive afholdt på Fussingø skudt i gang, og i alt afholder Naturstyrelsen 13 buejagtprøver i Danmark i år fordelt på tre lokaliteter. Der vil være 275 aspiranter der har mulighed for at have erhvervet sig buejagttegn når buejagtprøveperioden slutter d. 15. september. I 2011 lå beståelsesprocenten for buejægerne på 86 %, til sammenligning bestod 66,6 % prøven til det almindelige jagttegn. Når de nye buejægere har bestået prøven, vil de blive inviteret med til nogle af naturstyrelsens jagter, der holdes særligt for nye buejægere, så de kommer godt i gang.

5 ud af 6 pile skal ramme målet

Vildtkonsulent Sandor Hestbæk Markus følger buejægeren rundt til de 6 skiver.

De fleste der tager op til buejagtprøverne er nye aspiranter, der er dog også et par rutineret buejæger med. Dette skyldes at en buejagtstilladelse udløber efter 5 år, og man derfor jævnligt skal forny sit buejagttegn. Disse jægere skal dog ikke op til teoriprøven, men vise at de stadig kan sætte pilene præcist. For at kunne blive buejæger skal man have et gyldigt jagttegn.

Pilen sidder som den skal

Pilen skal ramme inden for et aftegnet område på rådyret.

Fakta - buejagttegn

• Gyldigt jagttegn kræves.
• Buejagtprøven består af en teoretisk del og en praktisk del.
• En mulighed for at bestå teoriprøven pr. år.
• Mulighed for 2 praktiske prøver pr dag.
• 5 ud af 6 pile skal sidde indenfor aftegnet område.
• Tre buetyper; langbue, recurvebue og compoundbuen.


Mere info om hvad der kræves for at gå til en buejagtprøve, se mere her. http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Jagt/Jagttegn/Proever/Buejagt/

Læs mere om buejagten og om det at gå på jagt her.
http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Jagt/omjagt/Jagtformer/Buejagt.htm

Denne nyhed er skrevet af Kathrine Kraack, der er i praktik fra Erhvervsakademi Aarhus, på Jordbrugsteknologuddannelsen