Nyt kystdige og cykelsti værner mod oversvømmelse og sikrer friluftsliv

26-08-2012


- Klimaændringer er ikke altid høflige, og de melder sjældent deres ankomst, lød det fra miljøminister Ida Auken, i hendes tale ved indvielsen af Amagers nye kystdige fredag den 17. august. Og better safe than sorry. Derfor begyndte Vestamager Pumpedigelag i 2009 at forhøje en 7 kilometer lang digestrækning fra Kongelunden til Kalvebodbroen. Projektet er nu fuldført og står klar til at aftjene sin værnepligt.

Indvielsen af kystdiget var noget af et trækplaster. Allerede klokken ni, var pressen ude, og stemningen i Kongelunden var høj. Der var både kongekroner, bylogoer og kedeldragter repræsenteret blandt de opmødte, for projektet var et bredt samarbejde mellem Naturstyrelsen, Københavns Kommune, Tårnby kommune og private bygherrer. Klokken halv ti trådte Ida Auken op på den i anledningen opstillede træstub, der gjorde det ud for en talerstol. Perfekt akkompagneret af naturens lyde rundede hun emner som dyreliv, klimasikring og imponerende arbejde.

- Området her har et meget specielt og fantastisk landskab med åbne vidder, en vind med fart, lærker der triller og vandrette linjer, der skiller land og vand fra luft. En storslået og meget anderledes oplevelse end byens lukkede rum og lodrette linjer. Vestamager huser nogle store både menneskelige og naturmæssige værdier, som vokser dag for dag. Dem skal vi passe på. Og dem skal vi nyde. Derfor er det også genialt, at vi samtidig med det store beskyttende dige også har fået en lang sammenhængende sti, der fører os helt fra Islands Brygge til Kongelunden, hvad enten vi hopper på cyklen, trækker i rulleskøjterne eller tager de gode gå-sko på. Og hvis det ikke er nok, så kan man bare fortsætte ad de 60 kilometers stiforløb, som løber over Kalvebodbroen og nordpå ad supercykelstien langs Vestvolden eller sydpå helt til Dragør - sagde Miljøminister Ida Auken

Den nye sti langs diget vil utvivlsom blive et stort rekreativt hit blandt den mange bruger på Vestamager.