Ganglåger åbnes til bisonskoven

08-08-2012

Nu er der mulighed for at færdes til fods i bisonskoven.


Bison i Almindingen - Foto: Conny Ogareck
Ganglågerne i bisonhegnet åbnes fra fredag d. 10. august, og det bliver nu muligt at besøge bisonskoven gennem ganglågerne på Ndr. og Sdr. Svinemosevej, samt gennem lågen syd for Svinemosen og på Prins Henriks vej.

De 7 bisoner har ikke ladet sig forstyrre af, at Chr. X Vej i sommerens løb blev åbnet for færdsel. De holder en passende afstand til vejen og lader sig lejlighedsvis iagttage. Bisonflokken har nemlig allerede tilpasset sig på bedste vis, og ses af og til at krydse Chr. X Vej i dagtimerne.

En del besøgende har benyttet sig af den mulighed, der er, for at parkere ved P-pladsen ved Svinemosen og gået turen af grusvejen ned til fugletårnet. Det har bisonflokken også taget med ro– de er bare vagtsomme og holder øje med publikum. Det er helt tydeligt at bisonerne har vænnet sig til de mange besøgende, men de skal fortsat leve som vilde dyr, og derfor ikke forbinde mennesker med fodring eller andre ”rare” ting.

Bisonflokken lader sig oftest se i den lysåbne skov langs Chr. X Vej eller fra nordsiden af hegnet på Rømersvej. Så det er her du p.t finder de bedste muligheder for observationer.

Er du på cykel?
Hvis du vil besøge bisonskoven på cykel skal det foregå via Chr. X Vej over de  brede færiste eller ved brug af vildtlågen samme sted. De andre låger i hegnet er ikke egnet til at tage cykler med igennem.

Gode råd til turen i bisonskoven
Når lågerne åbnes i både øst- og vestenden af indhegningen, har vi et par gode råd til skovgæsterne, således at både mennesker og bisoner får en god oplevelse ud af besøget.

Undgå derfor at gå uden for asfalt- og grusveje, da det vil stresse dyrene i de frirum, de har mellem vejene. Dyrene vænner sig forholdsvist hurtigt til forudsigelig færdsel på vejene, mens færdsel på tværs af terrænet vil gøre dyrene unødigt sky, og bevirke at andre ikke får oplevelsen af at se bisonerne.

Undgå desuden at presse dig forbi dyrene, hvis de står ved snævre passager mellem skov og åbent område eller hegnet, da det oftest vil få bisonerne til at starte et panikløb. En sådan situation kan let blive farlig, da det er store dyr som ”tonser” af sted.

Husk i øvrigt at holde hunden i snor.

Hvis du får oplevelser og måske fotos at bisonerne, som du vil dele med os, er du velkommen til at sende dem til . Vi vil så offentliggøre de bedste historier på

God tur!