SF-ministre løb Sundhedsspor ved Ørestad i gang

31-08-2012


Miljøminister Ida Auken og Sundhedsminister Astrid Krag indviere ny sundhedsspor


Miljøminister Ida Auken og Sundhedsminister Astrid Krag vil have danskerne til at motionere sig til bedre sundhed. Naturen er klar og byder alle velkommen til landets grønneste motionsrum.

Derfor trak miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag i løbeskoene torsdag 30. august, for sammen med børn og unge at indvie det nye Sundhedsspor på Naturområdet Vestamager. Den 1,4 kilometer lange løberute sluttede med aflæsning af kondital og en masse frugt og vand.

Sundhedssporet er anlagt, så Ørestad skole, gymnasium, store boligområder, store arbejdspladser og flere hoteller kan nå det inden for 5-10 minutters gang. Amager Vest lokaludvalg, Grundejerforeningen i Ørestad City samt By og Havn er partnere i projektet og arbejder også for at udbrede kendskabet til motionsmulighederne på Vestamager.


Kort over sundhedsspor ved Ørestaden

Der findes allerede over 50 Sundhedsspor rundt omkring i landet og yderligere 15 spor vil i samarbejde med kommuner over hele landet være klar inden for det næste år.

- Vi skal skabe gode muligheder for, at befolkningen kan motionere i det fri tæt på, hvor de bor, og derfor må vi samarbejde på kryds og tværs. Staten har store, bynære naturområder, som vi meget gerne stiller til rådighed for kommuner, sportsforeninger og virksomheder. Så håber jeg, at de mange tusind motionister og mange flere nye vil tage en tur på Sundhedssporene, siger miljøminister Ida Auken.

Naturens aktive rolle som grønt motionsrum er baseret på et svensk koncept, hvor en afmærket rute i naturen danner grundlag for et personligt træningsprogram, så man kan overvåge sit kondital. På den måde forbedrer man sit personlige kondital i stedet for at måle sig i forhold til andres kondition. Bedre kondition giver overskud, energi og et bedre helbred.

- Al sund fornuft, men også videnskaben peger på, at motion er godt for krop og sjæl, og så forebygger det endda stress. Motion er en meget vigtig forudsætning for, at man kan have et bedre helbred i længere tid, så jeg synes absolut, at alle skal besøge de Sundhedsspor, vi har rundt om i landet, så vi kan blive sundere, få mere overskud i hverdagen og på den måde få bedre en livskvalitet, siger sundhedsminister Astrid Krag.

Naturstyrelsens hjemmeside oplyser om, hvor i landet man kan få en tur på et Sundhedsspor.


Lokale elever fra Ørestad Skove gav den gas ved indvielsen