Genoplev Halskov Vænge på Falster

28-08-2012

Søndag den 2. september 2012 kl 10-13 inviterer Naturstyrelsen på tur i fortidsmindeskoven Halskov Vænge på Falster.

Søndag den 2. september 2012 kl 10-13 inviterer Naturstyrelsen på tur i fortidsmindeskoven Halskov Vænge på Falster.

Den lille statsskov på Nordøstfalster er en af Danmarks bedst bevarede fortidsmindeskove. Der er ikke mindre end 78 fortidsminder i den lille skov. Naturstyrelsen har renoveret vandreruten i skoven, lavet nye skilte og har renoveret skovens lille museum. Det skal fejres! Derfor inviterer styrelsen på søndagstur i Halskov Vænge.

Dagen starter med en vandretur tæt på fortidsminderne sammen med arkæolog Anna-Elisabeth Jensen fra Museum Lolland-Falster. Herefter afsløres et nyt værk i museet, og dagen sluttes med en tur ud på engene med naturvejleder Marie Roland fra Naturstyrelsen. Herude vil det også være muligt at se fårehyrden Claus Uffe Petersen i aktion med hunden Rico. Sammen får de hurtigt styr på en flok får! Der bliver tændt op ved det nye bålsted ved museet, hvor man kan få en lille forfriskning.

Tid: søndag den 2. september 2012 kl 10 til 13
Mødested: P-pladsen ved indgangen fra Strandhuse, Bregninge pr. Horbelev. Bemærk, at der er vejarbejde i Bregninge, og at man ikke kan køre igennem der. Man kan køre nord om Bregninge eller køre ad Halskovvej syd om Halskov Vænge.
Andet: praktisk fodtøj og tøj efter vejret anbefales.
Mere om renoveringen i Halskov Vænge
Naturstyrelsen har med midler fra Arbejdsmarkedets Feriefond lavet en række forbedringer til glæde for skovens gæster. Vandreruten er blevet mærket op med rutemarkeringspæle, så det er lettere at finde rundt. Der kommer et informationsskilt ved P-pladsen, og skovens informationsfolder er nyoptrykt med et opdateret kort. I skovens lille museum er den slidte naturudstillig fjernet for at give plads til et nyt værk. Dette værk afsløres den 2. september. Rekonstruktionerne af en dysse og en gravhøj samt Vif Dissings malerier af fortidens samfund, er der ikke rørt ved. Det er stadig i god stand.