Karlsladen - blandt top 10

02-01-2012

Kulturarvsstyrelsen har udpeget de 10 mest udfordrende bygningsfredninger eller -renoveringer i 2011. Blandt disse projekter er renoveringen af Karlsladen, Kalø Hovedgård ved Rønde. Listen spænder vidt, lige fra Jægerspris Slot til Andrines hus på Læsø, så Karlsladen er i fint selskab.

Karlsladen renoveres i forbindelse med etableringen af et besøgscenter for Nationalpark Mols Bjerge. Besøgscenteret skal give besøgende i området informationer om seværdigheder inden for kulturhistorie og natur, samt rekreative oplevelsesmuligheder. Centeret skal gerne inspirere til at de besøgende får lyst til at opleve områdets mange seværdigheder.

Et stort stillads skal der til før stråtaget kan etableres

Taget er skiftet - således det kommer til at fremstå som det oprindeligt gjorde i begyndelsen af 1700-tallet.

De mange tagsten tages ned med lift

Renoveringen af Karlsladen er en del af et større samarbejdsprojekt, der omfatter etablering af cykelstier, støttepunkter langs kysten, formidling og 2 besøgscentre. Projektet er et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Syddjurs Kommune. Arbejdsmarkedets Feriefond har støttet projektet med knapt 30 mil. kr. Renoveringen af Karlsladen er finansieret af Naturstyrelsen som en del af medfinansieringen af det samlede projekt.

Du kan læse mere om det samlede projekt her .

De to besøgscentre forventes åbnet for publikum i foråret 2012. Dato for indvielsen vil blive annonceret her på hjemmesiden.

Du kan læse mere om Kulturarvsstyrelsens top-10 liste for bygninger i 2011 her .