Bisonernes færden efter åbning af Chr. X's vej

25-07-2012

Efter at Chr. den X's vej er åbnet for kørende trafik, færdes bisonerne tilsyneladende ikke længere så tæt på vejen som tidligere

Kortet herunder viser bisonernes bevægelser før og efter, at  Chr. X's Vej er åbnet for biltrafik. De grønne prikker viser bisonflokkens opholdssteder før biltrafikken, de røde efter.

Se kortet i l fuld størrelse:

Bisonerne færdes stadig på hele det 200 ha store areal og på begge sider af Chr. X's vej, men tilsyneladende ikke mere helt så tæt på selve vejen - det ser ud til, at dyrene nu holder en 50-100 m distance.

Efter åbningen af Chr. X's Vej kan det umiddelbart se ud som om, at dyrenes bevægelser er koncentreret om nogle færre udvalgte steder, mens de tidligere var mere spredt. Dette kan naturligvis også skyldes, at de efterhånden har udforsket hele området,  og nu mest vælger at opholde sig på de mest attraktive steder.

Naturstyrelsen opfordrer stadig til, at man ikke forlader bilerne og begiver sig ind i området. Det er med bisonerne som med vores råvildt, hvis man vil opleve dyrene, kræver det en stille adfærd og for bisonernnes vedkommende også en god portion held, men umuligt er det ikke!

"Vi var et smut gennem Christian den X's vej og minsandten om ikke bisonerne næsten stod ude på vejen", skriver Benedikte Holm Hansen i en mail og medsender nedenstående foto, som er taget fra bilen.

Bisonerne ved Chr. X's vej - Foto: Kjeld Holm Hansen

Når området også åbnes op for gående trafik, vil det blive meddelt her på hjemmesiden!

Links om bisonerne

Læs folderen:
Bisonerne i Almindingen

Billedgalleri

Bison Bornholm på TV 2/Bornholm


Kontakt

Skovfoged John Orbitt
Naturstyrelsen
Ekkodalsvejen 2
3720 Aakirkeby
E-mail: Obfuscated Email
Tlf.: 72 54 31 36