Bisoner i vild Bornholmsk natur

11-06-2012

Efter at der blev ro i skoven, forlod bisonerne lørdag ved 17-tiden deres midlertidige indhegning

Fiskeørn over Bastemosen - Foto: Conny Ogareck Med en fiskeørn svævende i luften over os, lykkedes det ved 17-tiden at få de første billeder af de syv 'frie' bornholmske bisoner.

Ved lørdagens arrangement den 9. juni, hvor tidligere Miljøminister Ida Auken tidligere på dagen klippede den røde snor, lykkedes det ikke at lokke bisonerne til at gå ud af den indhegning, som de har gået i siden, de ankom til øen den 24. maj.

Men da pressen og de sidste indbudte gæster havde forladt arrangementet, og skovens folk skulle ind og hente det afklippede hegn fra området, kunne de konstatere, at bisonerne nu havde forladt den midlertidige indhegning på 1.5 ha og begivet sig ud i 'friheden' i den 200 ha store indhegning omkring Bastemosen, som er deres fremtidige hjem.

Det var en stor oplevelse at se disse prægtige dyr gå stille og roligt rundt og se ud som om de altid havde været der, og da fiskeørnen så med et hurtigt dyk fangede en fisk i mosen og svævede ind over trætoppene med sit bytte, var det en perfekt afslutning på en spændende dag i den bornholmske natur.

Bisoner på Bornholm - Foto: Conny Ogareck