De Vilde Blomsters Dag - søndag den 17. juni på Høje Møn

12-06-2012

”Tag ud og se på vilde planter søndag den 17. juni.” Denne dag afholder Dansk Botanisk Forening De Vilde Blomsters Dag for 26. gang i træk med 76 ture over hele landet. Turene giver mulighed for gode botaniske oplevelser i bynære, rekreative områder, på naturcentre eller på nogle af landets bedste botaniske lokaliteter.

Naturstyrelsen Storstrøm og Græsningsforeningen Høje Møn indbyder til en tur på toppen af Møn .

”Tag ud og se på vilde planter søndag den 17. juni.”

Denne dag aholder Dansk Botanisk Forening De Vilde Blomsters Dag for 26. gang i træk med 76 ture over hele landet.

Turene giver mulighed for gode botaniske oplevelser i bynære, rekreative områder, på naturcentre eller på nogle af landets bedste botaniske lokaliteter.

Tyndakset gøgeurt

”Tag med på en bjergvandring på det smukke Høje Møn. Hen over Aborrebjerg, Store Ørnebjerg og Lille Ørnebjerg , hvor det smukke og sjældne blomsterflor vil blive sat i perspektiv af botanikeren, sat i bås af græsningsforenings-
formanden og sat i pleje af skovfogeden. Returbilletten udstedes til en tur gennem Jydelejet med alle de mest eksklusive botaniske voksesteder”.

En tur i naturen bliver mere spændende, jo mere man ved om de ting, man ser. Ved man, hvad de enkelte planter hedder, hvilke krav de stiller til deres voksested, hvordan de bestøves, hvordan de får spredt deres frø, hvordan mennesker tidligere har anvendt dem, og hvordan de måske stadig anvendes - jo mere får man ud af at færdes i naturen. Alt dette fortælles der om på De Vilde Blomsters Dag.

Tidspunkt: Søndag d. 17. juni kl. 13.30 – 16.30

Mødested: P-pladsen ved Jydelejet, Langebjergvej 1, 4791 Borre

Medbring: Forfriskning til en pause undervejs. Og gode vandrestøvler kan anbefales.

Turledere: Botaniker Ib Johnsen, biolog Ebbe Møller Olesen og skovfoged HC Gravesen.

Turen er gratis