De bornholmske bisoner er skovdyr

14-06-2012

Bisonerne har endnu ikke begivet sig ud i det område, hvor træerne er fældet og landskabet er helt åbent

Siden de bornholmske bisoner lørdag ved 17-tiden besluttede sig til at gå ud af den lille midlertidige indhegning og tage hele deres 200 ha store område i besiddelse, har de fredeligt vandret rundt og undersøgt deres nye omgivelser i området øst for Svinemosen, men de har endnu ikke bevæget sig ud igennem det område, hvor alle træerne er fældet og landskabet er helt åbent.

Bison bevægelser 9. - 13. juni

Deres aktivitet registreres på GPS, og deres spor er vist med gult på billedet, hvor skraveringen viser det åbne område. Det er tydeligt, at bisonerne endnu ikke har turdet bevæget sig ud i det åbne område, der er uden dækning. Området syd for er ligeledes åbent på grund af mosen. De åbne områder udgør tydeligvis en naturlig barriere for bisonerne, som skal falde lidt mere til ro og blive lidt mere modige, inden de tør krydse de åbne områder.

Det er tydeligt at bisonerne føler sig mest trygge inde under træerne, og når de bliver forstyrret har de allerede lært at søge ind i den tætteste del af granskoven.

Naturstyrelsen følger fortsat dyrene, og når bisonerne har taget hele hegningen i brug, vil der blive åbnet til Chr. X Vej, som går gennem området. Nu venter vi foreløbig på, at de får mod på at krydse de åbne områder.

Links om bisonerne

Læs folderen:
Bisonerne i Almindingen

Billedgalleri

Bison Bornholm på TV 2/Bornholm


Kontakt

Skovfoged John Orbitt
Naturstyrelsen
Ekkodalsvejen 2
3720 Aakirkeby
E-mail: Obfuscated Email
Tlf.: 72 54 31 36