Bisonerne ankommer - hegnet lukkes midlertidigt.

24-05-2012

7 europæiske bisoner forventes at ankomme til Bornholm i eftermiddag.

De 7 europæiske bisoner, som skal leve i indhegningen ved Svinemosen i Almindingen forventes at ankomme i eftermiddag.

Efter den lange transport fra Bialowieza i Polen, skal dyrene have fred og ro til at finde sig til rette i deres nye hjem. Derfor lukkes alle indgange til det indhegnede område for offentlighedens adgang.

Til at begynde med, går dyrene i en mindre udslusningshegning indenfor den store indhegning. Senere vil dyrene blive lukket ud i den store hegning.

Området forventes gradvist åbnet for offentlig adgang i løbet af sommeren.
Alt efter vores erfaringer med dyrene og deres adfærd vil vi vurdere, hvornår de forskellige adgangsveje kan åbnes. Vi forventer at åbne for færdsel på Chr. X's vej i løbet af juni. Vejen er blevet forsynet med færiste, som til den tid også muliggør passage for biler.

Den officielle indvielse af bison-hegningen finder sted lørdag den 9. juni, hvor bla. miljøministeren vil være til stede. Den officielle indvielse vil blive sendt live på TV2-Bornholm, så alle interesserede bornholmere kan følge med i begivenheden.

Vi kan i øvrigt oplyse, at dyrene har bestået alle veterianære tests, som krævet af veterinærmyndighederne. Herunder tests for tuberkulose.

Bison. Foto: Naturstyrelsen

Links om bisonerne

Læs folderen:
Bisonerne i Almindingen

Billedgalleri

Bison Bornholm på TV 2/Bornholm


Kontakt

Skovfoged John Orbitt
Naturstyrelsen
Ekkodalsvejen 2
3720 Aakirkeby
E-mail: Obfuscated Email
Tlf.: 72 54 31 36