Europæisk Nationalpark Dag

21-05-2012

Europæisk Nationalpark Dag afholdes 24.5 kl. 19 - 21.30 på Esrum Kloster og Møllegård. Alle er velkomne.

Nationalparksdag i Kongernes Nordsjælland

Lyden af skovens fuglestemmer og knitrende bål i den lune forårsluft, danner rammen om en hyggelig aften i Nationalparkens tegn.

Hvad vil en kommende nationalpark betyde for vores natur i Nordsjælland? Hvilke oplevelser kan den give os, der bor midt i den? Og hvor langt er vi egentlig fra etableringen af Nationalpark Kongernes Nordsjælland?

Kom og få svar dine spørgsmål på årets EuropæiskeNationalparksdag, den 24. maj, kl. 19.00-21.30 på Esrum Kloster og Møllegård. Du kan blandt andet møde Danmarks Naturfredningsforening - Gribskov, Dansk Ornitologisk Forening - DOF Nordsjælland, friluftsrådet Nordsjælland, Nordsjællands Landboforening, Gribskov Kommune og Naturstyrelsen Nordsjælland, som vil give deres vinkel på Nationalpark Kongernes Nordsjælland og gå i dialog med dig efterfølgende.

Aftenen byder også på inspiration til oplevelser i nationalparken. Tag løbeskoene med og find ud af om orienteringsløb i skoven er noget for dig, sid omkring bålet og få en smagsprøve fra nationalparkens spisekammer og få en kort fugleguidningi aftensang af medlemmer fra DOF. Hør hvor de nordsjællandske bævere holder til, hvor du finder de særlige nordsjællandske naturperler og hvor du skal gå hen for at få et glimt af den røde glente. Slut aftnen af med en kort flagermusjagt med batdetektor.

Det er samtidig dagen, hvor vi skyder fotokonkurrencen ”Min Nationalpark Kongernes Nordsjælland” i gang. Tag dit kamera med og få tips til, hvordan du fanger det motiv, der fortæller historien om dine bedste oplevelser i vores Nationalpark. Foreningen Naturfotografer i Danmark viser billeder og fotoudstyr og står klar med gode råd og vejledning.

Aftnen er sammensat af Esrum Kloster & Møllegård og Naturstyrelsen Nordsjælland og arrangementet er beskrevet på: www.esrum.dk og www.nst.dk/nordsjaelland . Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Esrum Sø

Esrum Sø og Gribskov blev, i pilotperioden, beskrevet som et af tre kerneområder i Nationapark Kongernes Nordsjælland