Vis hensyn til hjorte og nyfødte kalve i Dyrehaven

21-05-2012

De store hjorte i Dyrehaven sætter lige nu kalve, som kræver et særlig hensyn, især fra hundeluftere.

Publikum, der besøger Dyrehaven i disse uger, skal være opmærksom på de store kronhjorte, der er i fuld gang med levere årets afko. Sørg for at holde god afstand til hjortene, så de ikke føler, at deres afkom er truet. Det gælder i særdeleshed, hvis man som gæst har hunden med i snor, idet hjorten kan opfatte den som truende rovdyr.

”En hind (hunhjort), som har sat en kalv, vil gøre alt for at beskytte sit afkom. Derfor skal man undgå at komme imellem de to, så der ikke opstår kritiske situationer”, råder Torben Christiansen, som er skovfoged og skytte i Dyrehaven. ”Hvis der er publikum, der finder en kalv, så skal de endelig lade den ligge. Moderdyret har ikke forladt den, men er blot ude for at finde føde”.

Hvert år bliver der født omkring 700 kalve i Dyrehaven. Langt de fleste er dåkalve, som sætter kalve omkring Sankt Hans. Hjorten har født sin kalv i et godt skjul, hvor den ligger de næste dage, indtil den er stor nok til at følge moderen.

”Selvom Dyrehaven hvert år bliver besøgt af mere end 7 millioner mennesker, så er det heldigvis meget sjældent, at der opstår farlige episoder mellem hjorte og mennesker, netop fordi de besøgende viser det nødvendige hensyn” slutter Torben Christiansen.