Find pynt til juledekorationen i klitplantagerne

23-11-2012

Carl Johan og Martinus klipper grønt

Vi nærmer os tiden, hvor der skal samles ind til juledekorationer og adventskrans. Derfor kan det være på sin plads at genopfriske reglerne for indsamling i statens skove:

Svampe, bær og frugter
Det er ikke kun skovens dyr, der kan samle bær og frugter i skovene. Vi andre kan også forsyne os i naturens spisekammer. Og det er tilladt! Svampe, bær og frugt må i begrænset omfang til privat brug samles overalt i statens skove og naturområder. Tommelfingerreglen er omkring en bæreposefuld. Der skal også være til den næste.
Kogler, mos og lav
Man må i begrænset omfang gerne samle kogler, mos og lav til privat brug. Det svarer til ca. en bæreposefuld af hver.

Grene, kviste og løv
Man må i begrænset omfang til privat brug samle grene, kviste og løv, der ligger på skovbunden.

Man må desuden klippe grene og kviste af løvtræer, der er over 10 m høje.
Man må også gerne klippe grene af væltede træer - både løv og nål. Det gælder dog ikke i bevoksninger, hvor der laves pyntegrønt. Her må man som udgangspunkt hverken indsamle eller klippe grene og kviste - se dog nedenstående:

Særlige bevoksninger, hvor det er tilladt at samle pyntegrønt
Når årets produktion er afsluttet, udpeges der et antal bevoksninger, hvor det er tilladt at samle det pyntegrønt, som er efterladt på skovbunden. Også her gælder reglen om max. en bæreposefuld pr person. I år er der kun klippet få steder, og derfor er der kun tale om een bevoksning, som ligger i Vilsbøl Plantage ( se nedenstående kort ). Bemærk, at der må ikke køres på Grønnedalsvej. Parkering kan ske ved skovlegepladsen eller på Savværksvej.