Efterårsferie i Nationalpark Mols Bjerge

11-10-2012

Hvad skal din efterårsferie bruges til? Skal du ud i naturen og mærke vinden i håret, have sol i øjnene eller blive kold og våd? Så har du masser af muligheder i Nationalpark Mols Bjerge. Naturstyrelsen har sørget for at der er en bred vifte af tilbud og muligheder.
Hvis du gerne vil have lidt inspiration kan du begynde dit besøg ved et af de to nyåbnede besøgscentre ved enten Kalø nær Rønde eller midt i Mols Bjerge ved Øvre Strandkær.

Søg inspiration til turen ude i nationalparken i besøgscentrene - her er det Karlsladen ved Kalø

Besøgscentrene giver dig ideer til oplevelser ude i naturen. Her kan du få information om områdets dyre- og planteliv, om fortidsminderne, landskabet og hvordan det er formet af isen under sidste istid.

En rask travetur til Kalø Slotsruin udover den brostensbelagte middelaldervej. Det er bestemt en overraskende tur med masser af oplevelsesmuligheder. På vej mod ruinen kan du få historien fortalt over din mobil telefon. Numrene til Audioguiden står på pæle der er placeret på udvalgte steder.

Inde i Mols Bjerge er der flere steder med en enestående udsigt over det bakkede landskab. Bestig et par af de høje høje eller gå ned i de dybe dødishuller. Du kan finde inspiration til ture i den ”geologiske rutchebane” i folderen ”Høje høje og dybe dale”

Det går op og ned i Mols Bjerge

Udsigten er fantastisk fra toppen af Mols Bjerge. Med 137 meter under dig kan du fra Agri Bavnehøj næsten overskue hele nationalparken og mere til. I horisonten kan du på en klar dag se helt til Kalundborg – det er ca. 70 kilometer i fugleflugtslinje! Eller den nordlige del af Samsø, der ligger og putter sig bag Helgenæs.

Er du interesseret i at se på fugle kan vi anbefale et besøg fugletårnet i Hestehave Skov syd for Rønde. Her er en fantastisk udsigt ud over engen ved Føllebund. Lige nu er der mange fugle som samler sig her for at finde føde og samle kræfter til en længere flyvetur sydpå. Eller besøg det nye fugletårn ved Stubbe Sø . Her har du en fantastisk udsigt ud over Djurslands største sø. Her er rigtig mange ænder og gæs, men også mange andre arter.

Større "skærm" til Stubbe Sø fås ikke.

Ved Ørnbjerg Mølle kan du både gå en rigtig fin tur i skønne omgivelser og se den flotte nyrestaurerede vandmølle. Mølle får vand fra en fin lille mølledam viser fint princippet i hvorledes man tidligere fik kraft til at trække de store møllesten.

Til hest i Mols Bjerge er både en spændende og anderledes måde at opleve det storslåede landskab på. Kommer du langvejs fra med hesten i trailer, så har du mulighed for at parkere på to parkeringspladser ved henholdsvis Agri Bavnehøj og Øvre Strandkær. Parkeringspladserne er indrettet med god plads til at køre rundt og vende med traileren. På pladsen er der også mulighed for at binde hesten ved klargøring og der er adgang til vandtrug.

Endelig kan vi anbefale at du går eller cykler rundt i nationalparken . Der er et vidt forgrenet netværk af stier og ruter som kan give dig en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab og natur.

Du kan finde mere inspiration her:
Lokal folder for Føllebund

Lokalfolder for Ørnbjerg Mølle

Lokalfolder for Stubbe Sø

Motionsfolderen "Høje høje og dybe dale".

Vandretursfolderen for Kalø

Vandretursfolderen for Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge